• 瀏覽: 37,020
  • 回覆: 391
+11
引用:
原帖由 shrek2000hk 於 2019-5-20 12:36 PM 發表

你心目中,唔反中就係五毛。

你講個啲,係乜,叫你舉例,俾數據,ㄧ啲都冇。就話人唔信。

你中文程度都幾差。乜叫y理?不正是歪。識唔識?"系" 同 "係分唔到,"靜" 同 "剩" 又攪唔清。

如果你中文表達唔到,不如用英文,我相信我可以理解。

我嘅子女,會要求佢哋有批判性思維,邏輯思考。論述要有理據。所以唔ㄧ定人講乜,佢哋就信乜,包括我在內。

所以,多謝關心。他們 ...
下下都數據,你有用咩?國家入wto咁多年,承諾的開放去了那裏?17年了,美國唔打你貿易戰對唔住自己國家啦,查字典捉錯字邊個唔識?反醒下啦五毛

收得皮lu

期待習帝學慈禧向萬邦宣戰

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2019-5-15 07:05 AM 發表
侵侵以為恐嚇,誣陷和抹黑可以逼使中國就範,卻不知道已經碰觸了中國的底線。

有人說侵侵是以為日本的廣場協議,使中國大為警惕,不會隨便妥協的。

我卻以為老美不斷在南海挑釁,鼓勵台獨生事,侵犯中國的主權,才是大錯,中國已經下定決心,就算兩敗俱傷,也要重重教訓老美一趟。 ...
忍無可忍,無須再忍,中國人硬起來。

引用:
原帖由 天生豐滿的馬馬 於 2019-5-20 09:09 PM 發表

忍無可忍,無須再忍,中國人硬起來。
冇錯,硬起來....
千萬不要洩....

引用:
原帖由 starr 於 2019-5-15 07:46 AM 發表

可能係CIA
他是CIA,極有可能最低層並棄無可惜的CIA

引用:
原帖由 leedmund 於 2019-5-20 03:38 PM 發表

下下都數據,你有用咩?國家入wto咁多年,承諾的開放去了那裏?17年了,美國唔打你貿易戰對唔住自己國家啦,查字典捉錯字邊個唔識?反醒下啦五毛 ...
美國點解唔經 WTO 處理中國?
要用國家安全做藉囗。

閣下事理不明,敷衍了事,態度惡劣,用心不良,對異見者,只識叫人五毛,問候人哋家人。

是活該生活在中共治下。有民主給你,只會淪為政棍棒操弄嘅愚民!!

岩,中國唔應該好似其他歐洲國家咁,永遠比美國踩住,永無出頭之日。

人前表面做到好形,好威,好硬,強國人死要臉,人後跪拜美帝在所難免.

引用:
原帖由 bitebite 於 2019-5-15 07:16 AM 發表

are you Chinese?
邊夠膽答你吖

美國人係寵慣左嘅人,不懂對抗逆境……
真係要玩嘢,美國輸硬!

引用:
原帖由 willy222 於 2019-5-15 07:53 AM 發表

仲有債務全球第一、總統吹牛全球第一
最多槍殺案也是第一

引用:
原帖由 shrek2000hk 於 2019-5-21 05:29 AM 發表

美國點解唔經 WTO 處理中國?
要用國家安全做藉囗。

閣下事理不明,敷衍了事,態度惡劣,用心不良,對異見者,只識叫人五毛,問候人哋家人。

是活該生活在中共治下。有民主給你,只會淪為政棍棒操弄嘅愚民!! ...
錯就錯啦,你對異見人士有正式法律處理咩?六四死左咁多學生你有冇公開承認認錯?假疫苗有冇拉班官同商人去打把?定坐幾年就算?自己錯就講規則, 對自己有利就打橫行,全世界都唔妥你中國有原因啦,今次美國替天行道大快人心啦,你自己中國人都日日駡政府就知咩事啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]