註冊 登入

[國際新聞評論] 特朗普形容中美貿戰是「小爭吵」強調談判未破裂 香討焦點

其實喪侵
有人格分裂,多重人格

一時一樣
只有比壓力民眾才有效

講到尾
甚至打伊朗
都係搏連任

春有百花秋有月,
夏有凉風冬有雪,
若無閒事掛心頭,
便是人間好時節!

回覆 引用 TOP

精選樓盤
不要被特郎普騙!根本他是不想中國好!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿努阿圖阿圖 於 2019-5-15 01:16 AM 發表

美國總統特朗普周二(14日)表示,中美貿易談判並沒有破裂,並形容目前這兩個全球最大經濟體的貿易戰為「小爭吵」,並強調美國

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20190515/photo/bkn-20190515000136701-0515_00972_001_01b.jpg?20190515005308

特朗普形容中美貿戰是「小爭吵」強調談判未破裂

美國總統特朗 ...
冇破裂,係美國總統口痕,日日自說自話,
過去幾拾年美國人買中國貨敗光副身家,(美國買乜都要係自己落單又經海關左查右查)都買到破產就係美國人無能用啫!,乜中國自己有本事夾硬擔過去美國賣?
而家班窮鬼唸唸吓,數數吓乜床頭嘅金冇晒啦?重欠落咁大條街數,玩乜花樣都係耍無賴想賴數啫!
中國人已經睇穿白種嘅偽君子假面具,天下第一無賴民族!

美狗收唔到科開始驚想收皮
激死D黃畜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 火燎森 於 2019-5-15 06:15 AM 發表

呵呵,入口商附費?中國人一毫子都唔使出?😂
連最撐 trump 嘅 fox 電視台最近嘅時事節目都不斷追問點解關稅要美國商家同市民賣單, 但個政府嘉賓就遊花園避而不談, 只不斷只話對雙方都有傷害... 中國暫時最大嘅傷害應只有美國訂單減少, 至於個別出口商有冇私下回部份稅俾公美國公司去留客係佢哋自己嘅決定

引用:
原帖由 denniscwip 於 2019-5-15 06:00 AM 發表

之前班話中共「跪低」班人去邊?!而家好似七兩要找藉口去兜喎。
仲唔即刻潛水咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿努阿圖阿圖 於 2019-5-15 01:16 AM 發表

美國總統特朗普周二(14日)表示,中美貿易談判並沒有破裂,並形容目前這兩個全球最大經濟體的貿易戰為「小爭吵」,並強調美國

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20190515/photo/bkn-20190515000136701-0515_00972_001_01b.jpg?20190515005308

美國總統特朗 ...
又釋出善意

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hanE 於 2019-5-15 07:18 AM 發表

冇破裂,係美國總統口痕,日日自說自話,
過去幾拾年美國人買中國貨敗光副身家,(美國買乜都要係自己落單又經海關左查右查)都買到破產就係美國人無能用啫!,乜中國自己有本事夾硬擔過去美國賣?
而家班窮鬼唸唸吓,數數吓乜床頭嘅金冇晒啦?重欠落咁大條街數,玩乜花樣都係耍無賴想賴數啫!
中國人已經睇穿白種嘅偽君子假面具,天下第一無賴民族! ...
美國就好似一個二世祖,幾十年時間敗光老豆留落來嘅身家
到欠落一身債之後 就發窮惡,鬧人"賣得貴""被占便宜"點解唔係免費供應俾佢用

引用:
原帖由 八只猴子 於 2019-5-15 02:44 AM 發表

中國政府如果未做好準備唔可能咁狼死臨時改協議,如果改左咁就等習總慢慢同你玩。
成日出口話中國點樣點樣都係老美自己講。
今次亦都係只聽到TrumpTrump 講中國唔傾。

回覆 引用 TOP

夜郎自大

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
狂妄自大的總統!

回覆 引用 TOP

引用:

美國總統特朗 ...
中美貿易協議, 一定要7朗譜來中國北京簽, 並以低規格接待, 安排條PK入住大學宿舍, 以示天朝對其偉大

引用:
原帖由 zf1sb 於 2019-5-15 07:21 AM 發表

連最撐 trump 嘅 fox 電視台最近嘅時事節目都不斷追問點解關稅要美國商家同市民賣單, 但個政府嘉賓就遊花園避而不談, 只不斷只話對雙方都有傷害... 中國暫時最大嘅傷害應只有美國訂單減少, 至於個別出口商有冇私下回部份稅俾公美國公司去留客係佢哋自己嘅決定 ...
稅?係邊個付咁多傻人都唔知!on 99

回覆 引用 TOP

咁就要搵譚校長唱返首「小風波」應下景

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。