註冊 登入

[國際新聞評論] 特朗普形容中美貿戰是「小爭吵」強調談判未破裂 香討焦點

引用:
原帖由 fooddrink 於 2019-5-15 02:32 AM 發表

我最憎佢用「社交媒體」來發放消息,佢唔係普通人,完全唔應該用社交媒體來做呢啲事,佢係明知自己講一句說話會有好大影響力直情影響全世界,都要咁做

一個大國,關乎國家事務絕對唔應該用社交媒體來傳達訊息 ...
有好處的,不是官方發言,但又能影響國際.

不過效用會随著實况而大幅跌甚至報廢.

一國元首,可以賭其政策,
但用咁小朋友的方式去表達,

可能真有别的用意.

仍然自由自我, 永遠高唱國歌, 走遍鄉里~~
粥粉麵飯, 皆陣列在前!!
臨兵鬥者,皆陣列前行!!
精選樓盤
特朗普真的要好好听听马云的这段话,做个明白人!

真的为美国总统的智商捉急,高智商肯定又是做假~

回覆 引用 TOP

中國己經比哂面,美國貨已經有市場推廣,即係中國貨品到美國再轉手賣比中國。
咁仲叫冇利益?
條友真係想免費餐再拎走就叫談判。

引用:
原帖由 willy222 於 2019-5-15 01:22 AM 發表

日日係咁吹,佢都唔厭
吹一次賺十億八億,唔吹就笨實。

回覆 引用 TOP

共產淫民無大豆食唔掂, 遲早投降跪低

等睇下星期一股市又插水。

好似電視劇咁,每個星期一都有搞作。

回覆 引用 TOP

傻普日日狗吹,吹到連班忠心馬仔都頂佢唔順,同佢唱反調,話關稅係美國人自己埋單!

回覆 引用 TOP

哈哈哈,真系屌佢老母、笑死人

回覆 引用 TOP

柒頭又淆底

回覆 引用 TOP

On 9, 尻 up.

莫聽穿林打葉聲, 何妨吟嘯且徐行, 竹杖芒鞋輕勝馬, 誰怕 ? 一簑烟雨任平生. 料峭春風吹酒醒, 微冷. 山頭斜照卻相迎, 回首向來蕭瑟處, 歸去, 也無風雨也無晴.

回覆 引用 TOP

一唔對路就縮頭,歷史第一廢美國總統!

唔到絕境,你唔會積極奮鬥,所以先設想已到絕境!
唔到死前,你唔會馬上行動,所以先設想已到死期!
成功失敗,不完全由自己決定,但你可以行動,去改運變命!
阿爺發聲迎戰,立馬就改口(小吵鬧),鬼信佢咩
想中國簽不平等條約,癡心妄想

一紙幽心任墨冷,  一毫底事畫千骨   

一夕烟雨逐滄海,一書素簡淡薄身
做乜要跪低奶共呀???上個禮拜好多膠手相信你呢個狼來了 N 次總統,件件膠手起晒機射到周到精,你宜家竟然又玩多佢哋一次。
引用:
原帖由 阿努阿圖阿圖 於 2019-5-15 01:16 AM 發表

美國總統特朗普周二(14日)表示,中美貿易談判並沒有破裂,並形容目前這兩個全球最大經濟體的貿易戰為「小爭吵」,並強調美國

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20190515/photo/bkn-20190515000136701-0515_00972_001_01b.jpg?20190515005308

特朗普形容中美貿戰是「小爭吵」強調談判未破裂

美國總統特朗 ...

只要懂得妒忌、怨恨、反覆無常、意志消沉、不屑客觀、不從其他人的經驗學習,保證可以輕鬆擁有悲慘的一生。
比佢咁講一講, DJ又升返200點, 老味選民真係易呃

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 $navyseals 於 2019-5-15 04:28 AM 發表

一唔對路就縮頭,歷史第一廢美國總統!
x2

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。