• 瀏覽: 49,491
  • 回覆: 379
  • 追帖: 2
+15
引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2019-5-15 07:39 AM 發表
咁就要搵譚校長唱返首「小風波」應下景
唔係小鳳姐唱"齊歡呼" ?

打你兩槍 都祗係意外 無心之失 我地都係老朋友

引用:
原帖由 mugqq 於 2019-5-15 07:46 AM 發表

唔係小鳳姐唱"齊歡呼" ?
小鳳姐已經好忙,好心比佢休息下啦

引用:
原帖由 阿努阿圖阿圖 於 2019-5-15 01:16 AM 發表
美國總統特朗普周二(14日)表示,中美貿易談判並沒有破裂,並形容目前這兩個全球最大經濟體的貿易戰為「小爭吵」,並強調美國

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20190515/photo/bkn-20190515000136701-0515_00972_001_01b.jpg?20190515005308

特朗普形容中美貿戰是「小爭吵」強調談判未破裂

美國總統特朗 ...
我喺度等緊之前話中國跪低嗰 d 入黎,
睇佢地有乜嘢講

到今日我都重係話,
美國講得岀加關稅,做得到
唔好縮,縮親正契弟,

日日講既野都唔同,賤狗改不了吃屎

引用:
原帖由 yat69 於 2019-5-15 07:50 AM 發表

我喺度等緊之前話中國跪低嗰 d 入黎,
睇佢地有乜嘢講

到今日我都重係話,
美國講得岀加關稅,做得到
唔好縮,縮親正契弟,
做晒潛水鳥

引用:
原帖由 CS601P 於 2019-5-15 01:47 AM 發表
鬼咩..
侵侵被手下踢爆佐關稅是美國入口商付出,轉嫁比消費者..
大廠APPLE等又踢爆侵侵的美國制造,IPHONE成本會增加20%...
股市又崩塌,顯示大戶不相信侵侵的關稅對美國影響不大....
豆農協會又出來嘈,再下去他們頂吾順....
四方八面都圍緊侵侵,他重吾淆底
而且重有歐盟呢...5月18日雙方要攤牌,睇下侵侵會不會又淆底......
(如果他起多個歐盟火頭,美國股 ...
師兄,如果 IPhone 美國做,
大部份零件都係中國入口,又要運費
咁呢 d 零件都要加關稅,
重有,美國人工時薪過百港元
一部 IPhone 點會只係貴 20%

我估計最少貴 50%

日日都廢噏

造市揾錢緊要呀,大佬
不停講,炒多幾次,肥過肥仔金

儍侵成九日自話自說,成個八婆咁

引用:
原帖由 mugqq 於 2019-5-15 07:53 AM 發表

做晒潛水鳥
我個人客觀睇,如果大家傾唔掂只會攬炒,不過美國死先,中國都大撚獲

自言自語,日日係度9up,成個潑婦罵街咁,不知所謂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]