• 瀏覽: 29,559
  • 回覆: 176
  • 追帖: 1
+10
引用:
原帖由 Pink-puncher 於 2019-5-14 07:15 PM 發表
識你老鼠呀!! 然而我不知道世上有皇冠丹麥曲奇? 大陸佬老屈無所不用其技

「皇冠丹麥曲奇」以不正當競爭為由,將「丹麥藍罐曲奇」產品的6家相關公司告上法院,要求索賠3000萬 ...
你好seven囉。

大陸公司反告外國正貨

引用:
原帖由 Pink-puncher 於 2019-5-14 07:15 PM 發表
識你老鼠呀!! 然而我不知道世上有皇冠丹麥曲奇? 大陸佬老屈無所不用其技

「皇冠丹麥曲奇」以不正當競爭為由,將「丹麥藍罐曲奇」產品的6家相關公司告上法院,要求索賠3000萬 ...
一單新聞睇出唔少香港人的質素. 「丹麥藍罐曲奇」香港大部份人都識. 「皇冠丹麥」我本來都唔識, 所以我上網查左查, 原來都係丹麥的知名曲奇生產商, 只不過在香港唔出名. 所以實際上係兩間丹麥公司在大陸打官司.

但唔少叻唔切的人, 未聽過就以為「皇冠丹麥曲奇」係大陸牌子, 一輪咀咁發表膠見. 真係笑死街坊.

G2千都被告過啦!
天天都發生

我淨係知丹麥羽毛球國家隊贊助商係
皇冠丹麥曲奇

附件

19013010084441270.jpg(31.9 KB)

引用:
原帖由 Pink-puncher 於 2019-5-14 07:18 PM 發表
皇冠丹麥曲奇?  比你會食嗎?

想死可以一試

引用:
原帖由 Pink-puncher 於 14/5/2019 19:18 發表
皇冠丹麥曲奇?  比你會食嗎?

無恥!賊喊足賊!
等天收!

引用:
原帖由 Pink-puncher 於 2019-5-15 10:21 AM 發表
「皇冠丹麥曲奇」同「丹麥藍罐曲奇」二種免費比人任選一盒,你話d人要藍罐定皇冠?
行動就一定藍罐…哈

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-5-14 09:09 PM 發表
邵氏當年拍過一套電影叫丹麥嬌娃,導演係呂奇
丹麥嬌娃~

好索的嗎~

嘩! 絕世好橋,現在係人都識丹麥皇冠曲奇!

2隻唔好食

引用:

皇冠丹麥都係丹麥品牌。先幾年先話公司睇錯香港市場,所以被藍鑵占去市場。

引用:
原帖由 Pink-puncher 於 2019-5-14 07:18 PM 發表
皇冠丹麥曲奇?  比你會食嗎?

都係丹麥品牌,點解唔食?

引用:
原帖由 股壇垃圾佬 於 2019-5-15 12:06 PM 發表
嘩! 絕世好橋,現在係人都識丹麥皇冠曲奇!

比直入式廣告~

更高一個層次~

係大陸老翻告正版好正常啦。就是國情。

早㡬年,大陸榮華也告香港榮華,最後大陸也星嬴

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]