• 瀏覽: 29,604
  • 回覆: 176
  • 追帖: 1
+10
「丹麥藍罐曲奇」越黎越唔好食, 「皇冠丹麥」聽都未聽過.

引用:
原帖由 乞丐皇帝呂望生 於 2019-5-14 07:49 PM 發表
係大陸假野告得入正牌子既事大把。
好似唔系大悞脾子wo

引用:
原帖由 Pink-puncher 於 2019-5-14 07:18 PM 發表
皇冠丹麥曲奇?  比你會食嗎?

「指其競爭對手丹麥藍罐曲奇(Kjeldsens)年初出資請《蘋果日報》記者到丹麥採訪,並在農曆新年前一周發佈短片及報道,皇冠形容該報道似是「鱔稿」」

哦⋯⋯原來如此。唔怪得你問人會唔會食啦。
明晒

CLS

引用:
原帖由 galaxy00_hk2 於 2019-5-14 07:40 PM 發表

好似唔係大陸公司?

丹麥兩大曲奇商在港牽誹謗訴訟,其中皇冠丹麥曲奇(Danisa Cookies),指其競爭對手丹麥藍罐曲奇(Kjeldsens)年初出資請《蘋果日報》記者到丹麥採訪,並在農曆新年前一周發佈短片及報道,皇冠形容該報道似是「鱔稿」(advertorial),當中含不實及帶誹謗內容,目的在打擊競爭對手在新年期間的銷量,因而入稟控告藍罐曲奇及該報章等誹謗。

htt ...
藍罐走去揾蘋果真係攞黎衰,係人都知蘋果成日俾人告誹謗啦,痴埋去搞到自己一身蟻。(不過我都未聽過乜野皇冠丹麥)

引用:
原帖由 SorManDaJ 於 2019-5-14 07:34 PM 發表

呵呵....Ching, 係香港緊係識分真假,但係大陸遊戲規則完全不同,劣幣逐良幣在大陸司空見慣,丹麥藍罐不樂觀!! 
根本2間都係真,2間係唔同牌子,只係「皇冠」唔係好似「藍罐」咁一早打入香港/中國市場啫。

佢遲入中國市場唔等如「藍罐」可以用嗱渣招去打擊對手!

即係高通係大陸告贏蘋果侵權一樣,唔通高通係假野?
要了解來龍去脈,唔好單單都當晒係「新把撚」案去睇先得架!
都有高通案架

香港人病態性有呢d問題都瀨左落大陸到先
睇清楚先啦…

引用:
原帖由 齋睇唔買 於 2019-5-14 08:07 PM 發表

藍罐走去揾蘋果真係攞黎衰,係人都知蘋果成日俾人告誹謗啦,痴埋去搞到自己一身蟻。(不過我都未聽過乜野皇冠丹麥)
因為物以類聚,「藍罐」都係咁嘅人囉!

皇冠其實 30幾年前都有係香港賣過。不過我自己都唔鍾意食,不過一樣還一樣,佢嘅口味唔啱消費者,市場已經反映咗。
但係都唔應該用嗱渣招囉

期待新把撚嚟香港

對於我呢D只係分食得/唔食得, 唔分好唔好食既人黎講, 2隻曲奇搞到我好混亂

哈哈哈
第一次見到e個牌子ge曲奇餅

引用:
原帖由 Pink-puncher 於 2019-5-14 07:18 PM 發表
皇冠丹麥曲奇?  比你會食嗎?

論曲奇,細個新年最驚收曲奇,最鐘意朱古力
當時驚嘅就係丹麥藍罐
呢單案原告嗰間未聽過、未見過

而論曲奇,十年八年前,公司班女同事成日夾份團購熊仔曲奇(夠數會送貨,唔洗入西貢定邊度買喎)
佢地會開罐請大家食,又真係幾好食
但之後兩年質素已下降,佢地慢慢無再夾份團購

藍罐自己 ondogdog!使鬼搵爛果記者採訪!捉蟲

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]