• 瀏覽: 29,641
  • 回覆: 176
  • 追帖: 1
+10
引用:
原帖由 Pink-puncher 於 2019-5-14 07:18 PM 發表
皇冠丹麥曲奇?  比你會食嗎?

俾愛犬食

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2019-5-14 08:11 PM 發表

根本2間都係真,2間係唔同牌子,只係「皇冠」唔係好似「藍罐」咁一早打入香港/中國市場啫。

佢遲入中國市場唔等如「藍罐」可以用嗱渣招去打擊對手!

即係高通係大陸告贏蘋果侵權一樣,唔通高通係假野?
要了解來龍去脈,唔好單單都當晒係「新把撚」案去睇先得架!
都有高通案架 ...
講得啱呀!人永遠鍾意先入為主的(包括我自己)不過我N年前睇過一篇論文話一個企業/公司,能跨一個世紀仍然做緊的寥寥可數!藍罐遇到一個企業前途的考驗🙏🏻

D餅一樣,不同牌子,包裝唔同,唔知告吔。

大陸佬都唔係第一次啦!無印良品都仲過招!

「皇冠丹麥曲奇」的總公司終於要現身了嗎?

兩隻都唔食,反式脂肪高

在大陸生活真的難分真與假。

引用:
原帖由 chowcn 於 2019-5-15 12:27 PM 發表
D餅一樣,不同牌子,包裝唔同,唔知告吔。
搣開塊餅入面氣孔大小數量唔同, 大陸告人條毛

引用:
原帖由 ka626168 於 2019-5-15 12:03 PM 發表

丹麥嬌娃~

好索的嗎~
女主角係娃娃影后

附件

SexyGirlsofDenmark+1973-1-b.jpg(58.29 KB)

引用:
原帖由 Pink-puncher 於 2019-5-15 12:41 PM 發表

搣開塊餅入面氣孔大小數量唔同, 大陸告人條毛
邊個告邊個你攪清楚先,兩間外資公司進入新市埸,家陣係一間告令外一間,新市埸的地方法院只依當地法例仲裁,不可說新市埸有問題

大陸人做咩都咁勁,加油💪🏻。中國真真正正強來

引用:
原帖由 dashhk 於 2019-5-15 09:28 AM 發表

印尼生產
點可能叫丹麥曲奇?

正名應叫(皇冠印尼曲奇)
丹麥曲奇的丹麥二字~已經不是指產地意思
而是一種曲奇類別~正如常見日式xx~也是指一種料理方式
所以佢自稱丹麥曲奇其實冇問題

引用:
原帖由 NPGG 於 2019-5-14 10:04 PM 發表
藍罐好難食
藍罐未至於好好食,但如果藍罐難食,另外一隻就係垃X喇。

兩間都係真野,上面班港豬唔識就話人假
又係影衰香港人系列

引用:
原帖由 steven26e 於 2019-5-15 12:28 PM 發表
大陸佬都唔係第一次啦!無印良品都仲過招!
人地丹麥公司黎架,仲古老過藍罐架。。。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]