• 瀏覽: 57,788
  • 回覆: 4
  • 追帖: 1
+8
引用:
原帖由 o2mini 於 2019-5-14 01:43 PM 發表
https://www.rfa.org/mandarin/Xin ... 9-ea97e85b368e.jpeg
進口美國大豆一直是美中兩國貿易談判中其中一個焦點,但原來在談判期間,中國一直在減少對美國大豆的依賴,並且大幅提高中國大豆的生產量。

中國農業部發佈供需月度報告,預測2019/20年度中國大豆產量將達到 ...
東北豆農大豆之仇可報了,
陰險奸詐白鬼睇佢點死!

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-5-14 02:07 PM 發表

哈哈,中國唔買高通晶片,第一個死高通,搵鬼到第二個咁大客仔幫襯呀。
根本最唔想進口外國芯片嘅係呀爺,係d笨實以為中國唔買佢就企咗係到,貿易逆差係美國自己制造,笨實!做多d芯片存倉啦!搵鬼買呀!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-5-14 02:13 PM 發表
美國豆農等食蕉都得啦
唔使食蕉,食豆,呢勻白種食豆食著屎!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-5-14 02:20 PM 發表
為左減低貿易逆差,中國先買大量美國農產品
跟本美國冇野可以買,係d白痴以為冇美國豆中國會亡國!正白痴!
東北豆農俾美國害個一鑊好金,呢勻好囉乜仇都報咗!大快人心!

引用:
原帖由 o2mini 於 2019-5-14 02:29 PM 發表

其實中國基本民生必需品一定可自給自足, 就算嚴如晶片...中國的軍用品也是自產自足; 只係民用才要入口, 唔好聽講句就算美國禁運晶片中國都唔洗死! 只係D無常識的美奴才吹到無咗美國就萬萬不能姐! ...
假如中國自己提出唔再入口美國晶片?大家估吓美國條無賴會點?
而家幾好,係條笨實自己唔賣!
哈!爽!連搵借口唔買佢都唔使!
咦????乜中國原來已經有5G??

點算!!!點算!!點算???我d晶片點算??中伏!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]