• 瀏覽: 57,843
  • 回覆: 568
  • 追帖: 1
+8
引用:
原帖由 前來幼稚的膠袋 於 2019-5-16 01:00 PM 發表

唔該你聽書,大陸唔想入口美大豆轉為入口他國,人地俾晒你都唔夠唯有向外買入賣俾你,冇貨炒價就係貴架啦,咁嘅道理你明嗎
邊個話美國大豆出口量冇減少? 你識字解釋下 Bloomberg 講咩先啦!

你唔好理中國入口大豆有冇炒賣,美國大豆價格係十年新低有冇錯先?呢啲係唔係會嚴重影響美國農民先?咁嘅道理你明嗎?

引用:
原帖由 LYT-C 於 2019-5-16 01:25 PM 發表

邊個話美國大豆出口量冇減少? 你識字解釋下 Bloomberg 講咩先啦!

你唔好理中國入口大豆有冇炒賣,美國大豆價格係十年新低有冇錯先?呢啲係唔係會嚴重影響美國農民先?咁嘅道理你明嗎? ...
美國出口到大陸係減少咗40%, 不過阿根廷,巴西都增加咗同美國入口大豆, 雖然佢地有好多大豆, 但佢地都需要大豆, 價錢平又高質

引用:
原帖由 前來幼稚的膠袋 於 2019-5-16 01:29 PM 發表

美國出口到大陸係減少咗40%, 不過阿根廷,巴西都增加咗同美國入口大豆, 雖然佢地有好多大豆, 但佢地都需要大豆, 價錢平又高質
整體出口量?答我先唔該?

引用:
原帖由 封得我幾多 於 2019-5-16 02:08 PM 發表

當然有減少,因為中國刻意去壓低個入口量,話連豬都要減肥,又由俄羅斯入口生豬頂住,結果就送埋豬瘟比你,代價大碼?
其實豬瘟或其他動物傳染病,係恆常,不用大驚小怪

引用:
原帖由 封得我幾多 於 2019-5-16 02:08 PM 發表

當然有減少,因為中國刻意去壓低個入口量,話連豬都要減肥,又由俄羅斯入口生豬頂住,結果就送埋豬瘟比你,代價大碼?
哦, 你代答!

某人話冇減少喎?!我求証啫!

柒普叫農民崖義氣,明天會更好!

中國馬上自己種大豆不須倚靠美國

最服從果隻英文小狗幫手買L哂咪得囉。呆灣佬以後唔好再投訴豆都冇粒食呀!

引用:
原帖由 封得我幾多 於 2019-5-16 03:04 PM 發表

美國大豆唔止係食架,重有好多用途,上網睇下再講啦
講緊美國大豆出口量呀!我理得你有幾多用途,要嚟食定射豆槍!

唔好意思,我唔夠眼,睇唔到個龍門搬咗去邊!

之前未試過嗎?柒頭,反共反上腦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]