• 瀏覽: 1,712
  • 回覆: 29
【明報專訊】路透社與民調機構Ipsos昨日(24日)發布最新民調,顯示在2020年美國總統大選民主黨或獨立派參選人中,76歲的前副總統拜登的支持度最高,其支持者主要來自少數族裔及較年長的選民。路透社引述消息,指拜登將於今日透過影片宣布參選。

一度因發表對華友好言論而民望大幅下降嘅拜登,點解突然民望遠超主將對華強硬嘅桑德斯?

新聞來源連結:
https://m.mingpao.com/pns/國際/article/20190425/s00014/1556130326952/路透民調-拜登民望居首

76歲?原來老美最喜歡老人政治

補上最新民調情況。
https://news.rthk.hk/rthk/ch/com ... m?spTabChangeable=0
美國前副總統拜登,在正式宣布參選總統後,首次到最早舉行初選的新罕布什爾州拉票。最新民調查顯示,拜登在這個州的民望,大幅拋離其他參加民主黨總統初選的對手,支持率為36%,比排名第2的國會資深參議員桑德斯高18%。

新罕布什爾州前州長林奇,形容州內的選民會投票給他們喜歡、信任、及有憐憫心的領袖,而拜登具備這些條件。林奇又指,拜登比其他參加民主黨初選的人,外交經驗豐富很多。

另外,在南部被視為可左右競選結果的南卡羅來納州,拜登在大量黑人選民支持下,支持率為46%,比桑德斯高31%。

因為美囯人知道反華只係一個騙局
引用:
原帖由 ntworks 於 2019-5-14 09:44 AM 發表
【明報專訊】路透社與民調機構Ipsos昨日(24日)發布最新民調,顯示在2020年美國總統大選民主黨或獨立派參選人中,76歲的前副總統拜登的支持度最高,其支持者主要來自少數族裔及較年長的選民。路透社引述消息,指拜登將於今日透過影片宣布參選。

一度因發表對華友好言論而民望大幅下降嘅拜登,點解突 ...

如果用對華強硬嘅桑德斯出戰咪輸梗比特朗甫,民主黨想贏就一定要選一個同特朗甫完全唔同嘅出戰。

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-5-14 09:44 發表

一度因發表對華友好言論而民望大幅下降嘅拜登,點解突 ...
因為中美貿易戰,實際上美國人都會痛,唔係好似侵侵咁老吹幾句就話贏咗

選舉大過天,長此以往,不利于國家發展

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-5-14 09:44 AM 發表
一度因發表對華友好言論而民望大幅下降嘅拜登 ...
對華友好? 你發緊夢吧

美國利用商人對國民抽重稅。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-5-14 10:18 AM 發表
因為美囯人知道反華只係一個騙局
老人和貧民對民價變動很敏感..
TRUMP打貿易戰,呢D人已感受到自己受傷最大...

佢老美國力江河日下,人才凋敝成咁,上次競選阿婆希拉莉vs侵侵,而家又係另一個老嘢挑戰侵侵..
想當年嗰d周圍喊打喊殺,打遍天下無敵手嘅克淫頓,奧班馬甚至小布薯呢類壯漢去晒邊 ?

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-5-14 10:03 AM 發表
76歲?原來老美最喜歡老人政治
桑德斯仲老啲,77歲添。特朗普最年青力壯,不過都72歲呢!

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2019-5-14 10:31 AM 發表
如果用對華強硬嘅桑德斯出戰咪輸梗比特朗甫,民主黨想贏就一定要選一個同特朗甫完全唔同嘅出戰。
覺得拜登都係冇乜把握贏侵侵

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]