• 瀏覽: 14,870
  • 回覆: 426
  • 追帖: 2
+12
只要大嗌 : 我們不做孟晚舟。。

朕肯定引犯條例通過唔到。美國加拿大就是濫用相關條例扣留孟晚舟,惡例在前,無可爭論。

甘好用的案例,難明泛民點解5用。

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2019-5-13 11:02 AM 發表
只要大嗌 : 我們不做孟晚舟。。

朕肯定引犯條例通過唔到。美國加拿大就是濫用相關條例扣留孟晚舟,惡例在前,無可爭論。

甘好用的案例,難明泛民點解5用。 ...
司法制度不同,孟格格可以請律師告加拿大,告美國.,還可以安心全家都在加拿大。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-5-13 11:24 AM 發表

司法制度不同,孟格格可以請律師告加拿大,告美國.,還可以安心全家都在加拿大。
哦,香港修例俾特首啟動引渡都可以打官司打到終審庭,有乜問題?

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-5-13 11:24 AM 發表

乜原來香港唔可以嘅咩?

引用:

點只?香港仲有司法覆核呢下絕招。

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2019-5-13 11:36 AM 發表

為何泛民認為司法覆核可靠好用???
泛民經常用司法覆核。
香港司法制度不可靠??但泛民又樂於倚靠, 証明有 d 人低智無腦。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-5-13 11:28 AM 發表

哦,香港修例俾特首啟動引渡都可以打官司打到終審庭,有乜問題?
你攪清楚未?香港有權審件案咩!
理論上可以告中央,可以上訴,但結果會係點?
上面法治係點,你內心係知嘅。做人唔好講咁多違心說話。

引用:
原帖由 吳尊函 於 2019-5-13 11:30 AM 發表

乜原來香港唔可以嘅咩?
可以告中央呀?真係唔知喎。

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2019-5-13 11:36 AM 發表

大陸都有上訴添,等啖笑啦。
大陸法治排名包尾呀。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-5-13 11:46 AM 發表

可以告中央呀?真係唔知喎。
告唔告得中央我唔知,但一定要經香港法完審理。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-5-13 11:45 AM 發表

你攪清楚未?香港有權審件案咩!
理論上可以告中央,可以上訴,但結果會係點?
上面法治係點,你內心係知嘅。做人唔好講咁多違心說話。
吓,孟小姐同加拿大打官司反對引渡,加拿大法庭審乜春案? 審孟小姐有冇罪咩? 係審你老美引渡既理據。

香港法庭審引渡都係審引渡理據。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-5-13 11:47 AM 發表

大陸法治排名包尾呀。
又係渦,美加排名甘高,難怪濫用惡法,泛民都冇出聲啦。原來排名係甘樣用既。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-5-13 11:47 AM 發表

大陸法治排名包尾呀。
你無知又老作!
你睇下 World Justice Report 的 Rule of Law index 先啦!

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2019-5-13 11:50 AM 發表

又係渦,美加排名甘高,難怪濫用惡法,泛民都冇出聲啦。原來排名係甘樣用既。
排名唔係要嚟用嘅。
係反影現實。

引用:
原帖由 cortet 於 2019-5-13 11:54 AM 發表

你無知又老作!
你睇下 World Justice Report 的 Rule of Law index 先啦!
(World Justice Project)公布最新的全球法治指數,並顯示出全球法治水準持續下降的趨勢,在126個國家之中,丹麥獲得第一名,而中國則排在後段班的82名。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]