• 瀏覽: 14,871
  • 回覆: 426
  • 追帖: 2
+12
係終共唔要孟gg呢隻奴隸!

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-5-14 02:09 PM 發表

講你
別派膠
朕果個回覆好膠咩?

引用:
原帖由 百厭超人 於 2019-5-14 02:04 PM 發表

9667106 9667107

你講得啱,做人真係唔好講咁多違心說話,真係好易自己踢爆自己㗎!
基本法係全國性法律
香港案件在港終審(駐軍法除外)
理論上你可以在港告中央違反基本法
不過基本法同時訂明國家行為不受管轄
只要行政長官出具證明果樣係國家行為你就冇得審
最後人哋仲有釋法權
國家行為牽涉中港關係
只要人哋話自己打灰支屬國家行為
咁行政長官就會出具證明打灰支係國家行為
咁法庭一見行政長官證明就會拒絶審理
明白唔明白?

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2019-5-14 02:14 PM 發表

朕果個回覆好膠咩?
Yes~
Don't plastic
Thx.

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-5-14 10:23 AM 發表

歷史係過去發生咗嘅事,唔係去批判歷史。盲俠你讀書時無教㗎。
佢唔係盲俠,在下先係,佢係A貨!

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-5-14 02:11 PM 發表

保安局局長李家超講的
佢可以一次性交
但怕對方知道較腳,咁即使佢好想交都冇得交
吓,所謂一次性交,係大陸提出之後交俾立法會逐次申請果樣呀? 駛唔駛又成立法案委員會又搞番幾個月選主席咁呀? 

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-5-14 02:22 PM 發表

Yes~
Don't plastic
Thx.
點算好?

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-5-14 02:20 PM 發表

基本法係全國性法律
香港案件在港終審(駐軍法除外)
理論上你可以在港告中央違反基本法
不過基本法同時訂明國家行為不受管轄
只要行政長官出具證明果樣係國家行為你就冇得審
最後人哋仲有釋法權
國家行為牽涉中港關係
只要人哋話自己打灰支屬國家行為
咁行政長官就會出具證明打灰支係國家行為
咁法庭一見行政長官證明就會拒絶審理
明白唔明白? ...
中國最高法有說明唔可以引用憲法做證據,即係你唔可以就憲法條文打官司,但中國行政訟訴法係俾人民控訴政府機關行政失當,即係你可以告中央施政違法,唔俾告人大立法違憲。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-5-14 02:37 PM 發表

吓,所謂一次性交,係大陸提出之後交俾立法會逐次申請果樣呀? 駛唔駛又成立法案委員會又搞番幾個月選主席咁呀? 
你急甚麽?

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2019-5-14 02:38 PM 發表

點算好?
Try acetone

引用:
原帖由 百厭超人 於 2019-5-14 02:12 PM 發表

又話排名唔係要嚟用嘅?咁你又用?真係唔係好明????????
排名係話比你知法治情況。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-5-13 11:49 AM 發表

吓,孟小姐同加拿大打官司反對引渡,加拿大法庭審乜春案? 審孟小姐有冇罪咩? 係審你老美引渡既理據。

香港法庭審引渡都係審引渡理據。
係審理孟格格反對或上訴嘅理由,唔係審嗰件案呀。
好心你呢?加拿大可以審美國啲案咩。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-5-14 02:52 PM 發表

係審理孟格格反對或上訴嘅理由,唔係審嗰件案呀。
好心你呢?加拿大可以審美國啲案咩。
咪係囉,而家你要求香港法庭審大陸要求引渡果件案喎。

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2019-5-14 01:34 PM 發表

以子之矛攻子之盾是也。
咪用我插完你支矛再插多吓自己囉。

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2019-5-14 01:33 PM 發表

六四文革你在場?
我不在場,但很多人在埸。
事實不是由我在埸不在場一一而定的。
你老豆同你老母做你時,你也不在場,所以你是存在的。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]