• 瀏覽: 19,752
  • 回覆: 215
  • 追帖: 1
+7
離岸人民幣(CNH)兌每美元急挫,亞洲市交易時段接連跌穿多關,由6.843下跌至6.878水平,日內瀉336點子或0.4

貿易談判走反回頭路
各方套路,重演往日
人民幣又來跌過
有貨在手的人,應走貨了

新聞來源連結:

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20190513/bkn-20190513075242167-0513_00842_001.html

爱情久了让人腻
爱情短短却像蜜
迷的时候无法自拔
醒的时候骂自己傻

唔知呢次會唔會俾佢眨到 7?
引用:
原帖由 古堡鋒 於 2019-5-13 09:26 AM 發表
離岸人民幣(CNH)兌每美元急挫,亞洲市交易時段接連跌穿多關,由6.843下跌至6.878水平,日內瀉336點子或0.4

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20190513/photo/bkn-20190513075242167-0513_00842_001_01b.jpg?20190513080935

貿易談判走反回頭路
各方套路,重演往日
人民幣又來跌過
...

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-5-13 09:30 AM 發表

先在七邊,猜下波先,跌得太快,自己都好傷

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-5-13 09:30 AM 發表

跌到7又點?
最多米係大陸按摩 捽碟平啲囉

不斷貶值...貶到cover 25%關稅為止

其實係好難做到咁,樓上 @古堡鋒 就指出重點。
所以會加埋減稅。
引用:
原帖由 o2mini 於 2019-5-13 09:44 AM 發表

引用:
原帖由 o2mini 於 2019-5-13 09:44 AM 發表
條數點計出嚟?
請賜教

引用:
原帖由 古堡鋒 於 2019-5-13 09:26 AM 發表

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20190513/photo/bkn-20190513075242167-0513_00842_001_01b.jpg?20190513080935

貿易談判走反回頭路
各方套路,重演往日
人民幣又來跌過
...
看來美國關稅要加到30%-40%先頂到人仔貶值。

今次會唔會跌到港幣1:1?

侵侵成日望好似廣場協議咁, 將人仔推高........ 睇下又會出咩口術唔比人仔跌.

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-5-13 09:46 AM 發表

條數點計出嚟?
請賜教
無謂多想關稅可以無上限加,人仔最多只可以貶值到「零」。

引用:
原帖由 UndergroundMud 於 2019-5-13 09:52 AM 發表

無謂多想關稅可以無上限加,人仔最多只可以貶值到「零」。
如果真係你所講
那邊人民受苦?

引用:
原帖由 阿乜水 於 2019-5-13 09:50 AM 發表
侵侵成日望好似廣場協議咁, 將人仔推高........ 睇下又會出咩口術唔比人仔跌.
你推人仔貶到0,人哋只不過將關稅調升到100%以上,根本無得鬥。

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-5-13 09:46 AM 發表

條數點計出嚟?
請賜教
據經濟學者估計, RMB再貶值10%就足夠了

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-5-13 09:54 AM 發表

如果真係你所講
那邊人民受苦?
其實最終咪係中丶美斷絕直接貿易,民生有幾苦視乎歐洲各國取態同大陸內部經濟能力。 不過要知大陸底子同美國比差好遠。

鍵盤翻頁
左右