• 瀏覽: 1,039
  • 回覆: 17

引用:
原帖由 levelone 於 2019-5-12 12:11 PM 發表
中美貿易代表完成第11輪經貿談判,雙方未有達成任何協議。內地《環球時報》社評形容,一方面中美磋商有進展、一方面關稅戰同時升級,是國際貿易史上從未有過的局面,今後邊打邊談,不會改變雙方磋商的基本態勢。華府不應有強化關稅戰,就等於有更多談判籌碼的不切實際幻想。 美國如期將2000億美元中國貨品加徵的關稅...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_14571 ...
你真係好急屎

成日反口梗係要做嘢啦,唔通同流民講原則咩

說好的中國求和呢fst_002:

引用:
原帖由 levelone 於 2019-5-12 12:11 PM 發表
中美貿易代表完成第11輪經貿談判,雙方未有達成任何協議。內地《環球時報》社評形容,一方面中美磋商有進展、一方面關稅戰同時升級,是國際貿易史上從未有過的局面,今後邊打邊談,不會改變雙方磋商的基本態勢。華府不應有強化關稅戰,就等於有更多談判籌碼的不切實際幻想。 美國如期將2000億美元中國貨品加徵的關稅...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_14571 ...
美國開出呢啲條件,根本就唔係想談判。
美國如果唔見好就收,咁就等於晒冷,winner takes it all。
美國政府有冇諗過要同美國人講清楚而家嘅賭注有幾大?定係諗住繼續隱瞞事實,欺騙美國人。

點解仲要同中國談判?
引用:

引用:
原帖由 levelone 於 2019-5-12 01:02 PM 發表

劉鶴同人傾好哂文本,準備飛去簽,習皇帝反口唔認數,迫人返枱。
習主席本來講好容許老美主中國經濟發展模式!
你信嗎?反正我就唔信喇!

維尼肯亮劍未?

引用:
原帖由 螢姬 於 2019-5-12 01:01 PM 發表
點解仲要同中國談判?

都未獲到必勝連任把握。
The show must go on。

引用:
原帖由 廚房深情的救星 於 2019-5-12 01:09 PM 發表
維尼肯亮劍未?
而家係矛盾之爭。睇下個盾夠唔夠硬,令支矛斷,反刺執矛人。

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-5-12 12:59 PM 發表

美國開出呢啲條件,根本就唔係想談判。
美國如果唔見好就收,咁就等於晒冷,winner takes it all。
美國政府有冇諗過要同美國人講清楚而家嘅賭注有幾大?定係諗住繼續隱瞞事實,欺騙美國人。 ...
所以佢地玩完等下家接手爛攤子,豉油文煮選舉就係咁,一百年才出一個柒幾舖😂😂

引用:
原帖由 廚房深情的救星 於 2019-5-12 01:09 PM 發表
維尼肯亮劍未?
鍊緊鋼。

鍵盤翻頁
左右