• 瀏覽: 926
  • 回覆: 14
假設你得罪左人

以前:
我表哥係公安隊長
你唔好比我知你返大陸玩
一過羅湖橋就拉你返去

以後:
我表哥係公安隊長
你唔好比我知你返過大陸玩
你係香港都可以拉你返去

如果逃犯條例通過咗,香港人人身安全真係無晒保障,好得人驚

引用:
原帖由 西門町 於 2019-5-11 10:38 PM 發表
如果逃犯條例通過咗,香港人人身安全真係無晒保障,好得人驚
無人叫你蠢到死係第二道犯法或得罪人喎!

咁只會顯得你無文化同無知

引用:
原帖由 洛賓王 於 2019-5-12 07:21 AM 發表

無人叫你蠢到死係第二道犯法或得罪人喎!

咁只會顯得你無文化同無知
可能有個大陸人覺得我靚仔過佢,唔抵得,屈我犯咗法點算呀

引用:
原帖由 西門町 於 2019-5-12 01:29 AM 發表

有病請看醫生

引用:
原帖由 洛賓王 於 2019-5-12 10:18 AM 發表

有病請看醫生
係咪大陸啲黃陸醫生先

引用:
原帖由 西門町 於 2019-5-12 03:37 PM 發表

係咪大陸啲黃陸醫生先
呢度啱你

https://www.spca.org.hk/ch/veterinary/our-veterinary-clinics

引用:
原帖由 secguard 於 2019-5-12 06:25 AM 發表
假設你得罪左人

以前:
我表哥係公安隊長
你唔好比我知你返大陸玩
一過羅湖橋就拉你返去

以後:
我表哥係公安隊長
你係香港都可以拉你返去 ...
只可以講泛民惹的禍,再加港獨嘅一場戲,慢慢步入統治者圈套,回天乏力,只可以講泛民 自作孽,抵L死。

引用:
原帖由 西門町 於 2019-5-12 09:29 發表

幾驚X會話:有個大陸人睇中閣下個..八月十..5
但佢貪得無厭,一而再,再而三,X最後拒絕
再畀佢,佢知X返大陸.....佢搵人拉咗你.....以上
全屬....虛構!如有雷同?請勿自己搵位坐!

引用:
原帖由 secguard 於 2019-5-12 06:25 AM 發表
假設你得罪左人

以前:
我表哥係公安隊長
你唔好比我知你返大陸玩
一過羅湖橋就拉你返去

以後:
我表哥係公安隊長
你係香港都可以拉你返去 ...
如果你表哥惡過習近平嘅話 咁你就要移民呀 但係惡唔過習近平嘅話 根本就唔使驚 要驚係自己攞嚟嘅 更加唔相信過咗羅湖橋就可以拉你 除非你係重犯 十惡不赦嘅重犯 並唔係只係得罪你表哥 係得罪全中國人

你尼d大話,白痴仔都唔會信啦,死仆街。

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-5-12 06:18 PM 發表

如果你表哥惡過習近平嘅話 咁你就要移民呀 但係惡唔過習近平嘅話 根本就唔使驚 要驚係自己攞嚟嘅 更加唔相信過咗羅湖橋就可以拉你 除非你係重犯 十惡不赦嘅重犯 並唔係只係得罪你表哥 係得罪全中國人 ...
條例有冇講要習主席簽紙先可以要人呀?
咁關習主席咩事先
成日掛係口邊講 cheap 晒
你咩居心

引用:
原帖由 royrac 於 2019-5-12 07:30 PM 發表
你尼d大話,白痴仔都唔會信啦,死仆街。
白痴仔信唔信唔重要
外資、中資點諗先重要
大陸法例適用於香港
咁做乜要係香港做野?
貪香港有你係到呀?
我地一齊玩L完

引用:
原帖由 secguard 於 2019-5-12 10:55 PM 發表

條例有冇講要習主席簽紙先可以要人呀?
咁關習主席咩事先
成日掛係口邊講 cheap 晒
你咩居心
你講嘅嘢 只有習近平夠膽講 一個羅湖橋就拉你 我相信中國任何官員都唔敢講 除非係犯法啫 如果冇犯法 你嘅憂慮根本唔存在

要拉你返去,根本唔使逃犯條例。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]