• 瀏覽: 2,215
  • 回覆: 33
【中美貿易戰】【本報訊】中美貿易戰首日談判無進展,美國如期在本港時間昨午12時01分上調2,000億美元(約1.57萬億港元)中國貨的關稅。中國隨即反擊稱「不得不採取反制措施」;美國總統特朗普透露收到中國國家主席習近平「一封漂亮的信」,揚言不急於談判,但威脅已展開向3,250億美元(約2.55萬億港元)中國貨加徵25%關稅的計劃。香港時間今日凌晨,雙方第二日「鷹鶴對決」歷時約90分鐘結束,中美第11輪會談未有達成協議的跡象,美國財長姆欽則指會談有建設性(constructive)。

呢場中美角力真係沒完沒了…已經第11輪會談都係未有達成協議…

新聞來源連結:
https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20190511/20676097

特朗普話唔急唔急~

但係當日邊個忍唔住首先打電話比習總先呢……?

係咪有人扮特朗普?

唔急⋯⋯但係好急囉
引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2019-5-11 11:09 AM 發表
特朗普話唔急唔急~

係咪有人扮特朗普?

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2019-5-11 11:09 AM 發表
特朗普話唔急唔急~

係咪有人扮特朗普?
中國習總寫信認錯要申請同侵侵通電話喎!但侵侵而家唔得閒,未傾電話住😂😂😂

一筆還一筆,加左之前話要加果 d 先啦?!

加幾多都係消費者承擔加幅。

引用:
原帖由 mawongching 於 2019-5-11 11:40 AM 發表
加幾多都係消費者承擔加幅。
冇錯,中國制底褲加到100蚊美金都要買
全世界得中國識制造底褲(美國品牌)

侵侵已經同你反面, 仲走去談判, 幻想侵侵會放你一馬俾條生路你行, 正傻仔.

真係有排同你玩,下一步除消港美法關埋你後欄

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2019-5-11 10:58 AM 發表
【中美貿易戰】【本報訊】中美貿易戰首日談判無進展,美國如期在本港時間昨午12時01分上調2,000億美元(約1.57萬億港元)中國貨的關稅。中國隨即反擊稱「不得不採取反制措施」;美國總統特朗普透露收到中國國家主席習近平「一封漂亮的信」,揚言不急於談判,但威脅已展開向3,250億美元(約2.55萬億港元)中國貨加徵25%關稅的計劃。香港時間今日凌晨,雙方第二日「鷹鶴對決」歷時約90分鐘結束,中美第1 ...
吊那星吖!
唔急……不過要快,
一早睇死你喇……柒兩舖。

引用:
原帖由 qwqwwq 於 2019-5-11 11:42 AM 發表
冇錯,中國制底褲加到100蚊美金都要買
全世界得中國識制造底褲(美國品牌)
中國做優質時裝買1000美元都有人買,特朗普個女品牌MADE IN CHINA

引用:
原帖由 mawongching 於 2019-5-11 12:05 PM 發表

中國做優質時裝買1000美元都有人買,特朗普個女品牌MADE IN CHINA
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20190510/bkn-20190510210858337-0510_00952_001.html

係咪假新聞?
中國貨咁優質都取消訂單又壓價?
咁優質冇其他國家代替到,應該加100%稅都照訂

引用:
特朗普話唔急唔急~但係當日邊個忍唔住首先打電話比習總先呢……?係咪有人扮特朗普?
幾日前先9up中方拖延,要逼迫盡快達成協議

引用:
原帖由 rambotan2008 於 2019-5-11 12:01 PM 發表
真係有排同你玩,下一步除消港美法關埋你後欄
美國既"港美關係法"從來都唔係為香港利益
真心覺得取消係好事

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]