• 瀏覽: 2,430
  • 回覆: 36
+3
中美貿易戰爆發後兩國互徵關稅,導致美國農民大受打擊。談判期間,中國恢復向美國購買大豆,華府亦把84%援助金發放予農民,仍

民主是要付出代價。
選出個癲佬總統,美國農民當然要償還。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20190511/bkn-20190511060447736-0511_00972_001.html

真係慘
引用:
原帖由 johnwong9394 於 2019-5-11 10:07 AM 發表
中美貿易戰爆發後兩國互徵關稅,導致美國農民大受打擊。談判期間,中國恢復向美國購買大豆,華府亦把84%援助金發放予農民,仍

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20190511/photo/bkn-20190511060447736-0511_00972_001_01b.jpg?20190511083757

民主是要付出代價。
選出個癲佬總統,美國農民當然要償還。

新 ...

兩個星期前,美國大豆還是922,尋晚811,這就是代價。

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2019-5-11 10:22 AM 發表
US$9。22/蒲式耳,跌到US$8。11/蒲式耳

農民冇計~
這特朗普你天天搞事情,一會提關稅,一會制裁人家,蛇精病哦~
關鍵你一搞事情我們就得關注,煩不煩啊你~

好好合作唔要. 係都要打貿易戰. 貪心.

投個電視小丑一票的農民等食屎吧.

引用:
原帖由 具陽哥 於 2019-5-11 10:30 AM 發表

上證指數兩個星期前3200
現在2939
這就是代價
股票上落只係影響到大鱷,沒有多少散戶中招,豆價大跌,直接影響老美農民的生計。

引用:
原帖由 具陽哥 於 2019-5-11 10:39 AM 發表

散戶跳緊樓呀
不過你可以扮睇唔到
美國農民係憂請唔到人收割咋
皆因偷渡老墨少咗
唔好以爲豆價跌啲美國就扑街先啦
人哋有好多瓣咖
黃豆,小麥,玉米都係大跌,不過唔緊要,留番俾你食。

美國農民至少有大把大豆可以食, 唔會餓親

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2019-5-11 10:22 AM 發表
極速黃豆飛船正開足馬力開往中國,希望趕得切

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2019-5-11 10:34 AM 發表

股票上落只係影響到大鱷,沒有多少散戶中招,豆價大跌,直接影響老美農民的生計。
是,始終股市、債市只是數字遊戲。
農產品是農民的汗水付出。

發芽菜外銷咯,死蠢

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]