• 瀏覽: 1,256
  • 回覆: 22
中美貿易戰迎來「關鍵星期五」,美國聲言於香港時間今日(10日)中午,把對二千億美元(約一萬五千六百億港元)中國貨的關稅由10%提高至25%。就在中國副總理劉鶴啟程赴華盛頓展開新一輪談判之際,美國總統特朗普再批評中國先反口並破壞協議。中方官媒不僅將劉鶴此行形容為「鴻門宴」,中央更下令嚴查全國糧食存量,防止貿易形勢惡化引發糧食供應危機。

談判是特朗普的炒股遊戲
提高關稅就是中美談判結束,重回談判之前。

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/中美貿易戰關鍵星期五-214500956.html

美囯狼來了總統嘅水平係甘上下㗎啦
引用:
原帖由 習總膽囊 於 2019-5-10 07:42 AM 發表

咪係囉,明明傾好咗啲野,轉頭又改能晒人地,正反覆小人

引用:
原帖由 習總膽囊 於 2019-5-10 07:42 AM 發表

講反覆,邊有國家及老美...
自己唔鐘意就簽好都推返退群...
貿易戰加關稅前明明傾好,又係老美自己推返...

金毛尋回犬心急了

引用:

係呀!明明舊年都傾好晒,有一個人第二日突然反口,正反覆小人!

有時見到啲豬隊人留言,真係幾好笑!

引用:
原帖由 習總膽囊 於 2019-5-10 01:22 PM 發表

咪係囉,呀耶唔能識駁人咪7囉
只睇毒媒, 駁過你唔知者,好意思話人7

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-5-10 07:43 AM 發表
美囯狼來了總統嘅水平係甘上下㗎啦

古有周幽王烽火戲諸侯,今有老尾總統推特耍股民!

大6經濟賺既錢最終都係入貪官袋,對霸國戰真係賺小d都好過做霸國既狗

引用:
原帖由 習總膽囊 於 2019-5-10 01:31 PM 發表

咪係囉,就好似香肚啲奶屎眼咁打飛機9吹幾句叫做駁咗,人地睬佢有味
唔怪得d反中白痴成日係香討吹,只能係香討吹, 因為佢地點想親美,美國人都睬佢地有味啦..

唯有留係香討,留係中國地方...

聽到厭啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]