• 瀏覽: 6,105
  • 回覆: 13
  • 追帖: 1
外地殺左人,走入香港境,就大晒,吹咩?支持啲人諗乜?

世界警察想啲犯走晒入香港逃避?為何班漢奸反,尾國佬就支持,唔通佢地係侵侵嘅主子?

利申:香港出生嘅中國人。

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2019-5-11 10:39 AM 發表
大陸獨裁國,法律不公,送上去即係送人去死
唔通反對嘅人都有機會犯法?普遍市民在自己社會生活工作,又點會驚。
現在大前提,就有件殺人案,被捕犯人不能審理,唔通就咁放佢,仲有天理咩?呢個香港仲可面對國際社會?

大哥嘅遭遇實屬不幸,呢啲事情各地方都可能發生,香港,中國,美國,世界各地有警就有犯罪,就有錯判。
早期香港都有華探長啦,只能望一路變好,就要立法,等犯罪者不能逃。

引用:
原帖由 晚間花花天才 於 2019-5-11 09:58 PM 發表

人地台灣話咗唔駛移交

台灣陸委會:即使香港通過引渡修例,不會同意移交陳同佳 
人在做,天在看。做人嘅野,做返自己本份,要問心無愧。
佢唔做,我又唔做?呢件事(案)發生左,做一個政府,係咪要跟程序做,不足或有問題,就要改修例呢?黑白不分,要改又唔做嘅,咁既行政部要黎做乜,咁先叫民主自由?

引用:
原帖由 製造自由的自由 於 2019-5-12 02:10 PM 發表
你溫下書先出post
唔知乜書,有乜意見請提出指點,本人蟻民一個,讀書小。

引用:
原帖由 製造自由的自由 於 2019-5-12 02:18 PM 發表
同學 上網search下 了解下基本資料 乖啦
睇你提字,就知學術有成,知多識廣,轉彎抹角,似是而非。政治人本色。佩服!佩服!🙌🙌

就引渡逃犯例立法議員開會議論,成班友全程倒亂,破壞,又收錢,我地市民納稅就係咁燒左,有冇人可計計咁玩燒左幾多錢,乜人會選呢啲議員呢?應加插討論埋佢地加薪酬議題,起碼成班可坐埋位先。😡

議事討論,大家提出,堂堂正正,通唔通過,提論點,出結果。何必鬼鬼崇崇,倒亂,拖時間燒資源,對唔對得住的市民大家呀。應用大衆利益例警告呢班友。

引用:
原帖由 C.O.D. 於 2019-5-15 06:11 PM 發表

咁咪通過台灣或一次性引渡便可,點解要買一送一?成件事根本有政治目的,攞香港作為中美博弈的籌碼,其實你知唔知道通過左最大嘅影響唔係逃犯既問題,大陸唔會facking care 有冇逃犯係香港,而係外資投資信心嘅問題,有機會令到經濟受到強大嘅衝擊 ...
法例係保障市民,投資者等各界,立法就要走?啲富豪要走,定係定議為逃犯嘅要走?其實呢一刻已見心虛者啦。黑錢香港唔雖要嫁,走啦。👋

咁大件事,有乜理由呢?
你又係民主派?

引用:
原帖由 菲律賓凸警 於 2019-5-17 05:05 PM 發表
咁大件事,有乜理由呢?
你又係民主派?

引用:
原帖由 sssn5678 於 2019-5-19 11:16 AM 發表
其實我信中國內地法律多過香港法律,你覺得中國法律有冇辦法拉到叛國同泛民坐監先? 另外太多重法院,根本好難拉到犯法者坐監
亂世,重典,回歸後,政府退一步,破壞者進一步,呢班友真係唔識尊重別人。社會上都安穩,只係生活壓力物價使人透不過氣。
通漲住屋犯民每事反,至通漲住屋物價高都係因素之一,由其地產扶持嘅打手,至政治行政一團糟。通過呢條例,等社會靜一靜先啦。針冇兩頭利。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]