• 瀏覽: 6,110
  • 回覆: 49
  • 追帖: 1
你溫下書先出post

引用:
原帖由 製造自由的自由 於 2019-5-12 02:10 PM 發表
你溫下書先出post
唔知乜書,有乜意見請提出指點,本人蟻民一個,讀書小。

同學 上網search下 了解下基本資料 乖啦

引用:
原帖由 製造自由的自由 於 2019-5-12 02:18 PM 發表
同學 上網search下 了解下基本資料 乖啦
睇你提字,就知學術有成,知多識廣,轉彎抹角,似是而非。政治人本色。佩服!佩服!🙌🙌

引用:
原帖由 佔中抽水 於 2019-5-9 02:03 AM 發表
外地殺左人,走入香港境,就大晒,吹咩?支持啲人諗乜?
反對嘅人成日引述銅鑼灣書店例子。
但銅鑼灣書店例子正正反映到大陸唔需要
呢條引度逃犯條例。

睇吓邊L個做走資派賣國賊,拉晒返大陸,美國佬只會搶錢,唔會救人?

泛民主派可能是想建立香港成為逃犯天堂。

中美貿易談判失敗,更加要立法拉啲走資派,賣國賊.......

就引渡逃犯例立法議員開會議論,成班友全程倒亂,破壞,又收錢,我地市民納稅就係咁燒左,有冇人可計計咁玩燒左幾多錢,乜人會選呢啲議員呢?應加插討論埋佢地加薪酬議題,起碼成班可坐埋位先。😡

議事討論,大家提出,堂堂正正,通唔通過,提論點,出結果。何必鬼鬼崇崇,倒亂,拖時間燒資源,對唔對得住的市民大家呀。應用大衆利益例警告呢班友。

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2019-5-11 12:56 PM 發表

你更未試過,我好多年前係大陸,比人屈偷嘢,公安捉咗我去毒打,仲用槍指住我個頭, 屈打成招,後尾睇到我個 回鄉證入境時間都唔啱,先放我saysorry,都打到周身傷。可以點 ...
咁你真係唔好彩啦, 好多香港人在內地遇上公安誤拉, 都會得到好客氣嘅對待, 佢地對香港人特別好奇, 會諮詢好多關於香港嘅情況, 未打貪嘅年代, 只要你俾封利是佢地就會好快放人。
而家當然唔可以行賄啦, 習大大打貪從不手軟。

引用:
原帖由 cr@l 於 2019-5-12 12:57 PM 發表

泛民知好多國家機密 !
例如呢?

引用:
原帖由 佔中抽水 於 2019-5-9 02:03 AM 發表
外地殺左人,走入香港境,就大晒,吹咩?支持啲人諗乜?
咁咪通過台灣或一次性引渡便可,點解要買一送一?成件事根本有政治目的,攞香港作為中美博弈的籌碼,其實你知唔知道通過左最大嘅影響唔係逃犯既問題,大陸唔會facking care 有冇逃犯係香港,而係外資投資信心嘅問題,有機會令到經濟受到強大嘅衝擊

引用:
原帖由 C.O.D. 於 2019-5-15 06:11 PM 發表

咁咪通過台灣或一次性引渡便可,點解要買一送一?成件事根本有政治目的,攞香港作為中美博弈的籌碼,其實你知唔知道通過左最大嘅影響唔係逃犯既問題,大陸唔會facking care 有冇逃犯係香港,而係外資投資信心嘅問題,有機會令到經濟受到強大嘅衝擊 ...
法例係保障市民,投資者等各界,立法就要走?啲富豪要走,定係定議為逃犯嘅要走?其實呢一刻已見心虛者啦。黑錢香港唔雖要嫁,走啦。👋

引用:
原帖由 佔中抽水 於 2019-5-16 04:15 AM 發表

法例係保障市民,投資者等各界,立法就要走?啲富豪要走,定係定議為逃犯嘅要走?其實呢一刻已見心虛者啦。黑錢香港唔雖要嫁,走啦。👋
第一你未答我點解要買一送一,第二不是心虛的問題,香港立法當然不是問題,而問題是我們不相信大陸的法律,首先佢已經講明沒有司法獨立,其次你知唔知大陸講明以黨穩定為優先,冇人會知道五時三刻會捉邊個去做籌碼 ,而且上到去會有公平審判咩?你真係信大陸會介意有冇逃犯係香港咩用正義去掩飾惡法,真係笑死人.....

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]