• 瀏覽: 44,231
  • 回覆: 406
+6
引用:
原帖由 launch_date 於 2019-5-8 03:24 PM 發表
我估家下普遍人對黨語都係一樣架喇~~~
隻隻字都知乜意思,但就唔知佢噏乜,
加埋中國式多數意思係相反既

中美點傾???
中國不能向世貿投訴,己經不用傾!

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2019-5-8 01:07 PM 發表
1-5月都係美國官員單方面話同中國傾得好好,中國劉鶴一直低調,邊個心急好明顯。
一直都只係美國自己自說自話, 邊個緊張, 邊個淡定, 其實好明顯.

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-5-8 01:20 PM 發表
其實重傾緊未落實, 野又未簽, 都唔知美國佬吹咩9
侵侵依家似同中國打緊口水戰多過打緊貿易戰

引用:
原帖由 武德鼎 於 2019-5-8 01:13 PM 發表
寫呢份不平等條約仲大代價
所以話狗急跳牆的柒普白痴。柒普喊到大大聲全宇宙都聽到話叫中國無條件投降,白羽一定無得傾啦。下來,睇下柒普怎兜,再次表演反口覆舌本領囉。

貿易戰升級,中國奉陪,老美周街仇口等著大報復。一隻債台高築、經濟金融不穩的嬴弱獅子,再貿易戰受傷,老美等被群狼分屍吧。

引用:
原帖由 英超專科 於 2019-5-8 02:05 PM 發表
中國咁強大,有實力,又有錢,駛乜去美國傾,直接唔賣貨比老美,等你加乜春關稅。
中國淨做內需都夠做, 大不了唔賣貨比你美國人, 睇下邊個傷啲

引用:
原帖由 tcmchan 於 2019-5-8 03:29 PM 發表

侵侵依家似同中國打緊口水戰多過打緊貿易戰
擺明就係美國急啦話大陸反口咁重有咩好傾姐.......取消個會啦

撤底消滅共匪啦!

引用:
原帖由 EYECAM 於 2019-5-8 03:26 PM 發表

傻嘅,會議吾系單方面咖,要雙方面確認簽名。
傻嘅
雙方只會題出問題/提出解決方案
邊個授權佢地作出承諾

過去幾次中美代表傾完回國覆命後
見TRUMP TRUMP即刻反面
蠢極既人,都應該知雙方代表團冇權作出任何承諾啦

一於攬炒

引用:
原帖由 stocky1010 於 2019-5-8 03:22 PM 發表
老美唔想和中國做生意,打壓中國品牌!最終損失是老美,不是中國。老美真是自討苦吃!
乜中國品牌唔係最適合14億人口自用⋯⋯⋯

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-5-8 03:32 PM 發表

擺明就係美國急啦話大陸反口咁重有咩好傾姐.......取消個會啦
共似香港立法會討論逃犯條例個幼稚園會⋯⋯⋯

強烈建議中國出「黨語字典」,
嚴重語癌,根本無野好傾,只會浪費時間

人類管理精髓在於:大富大貴日日吵;共度時艱無怨言!

...衰退對於香港也好大陸也好,都是有利管理的。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]