• 瀏覽: 18,812
  • 回覆: 228
  • 追帖: 2
+3
成日話要處理台灣殺人犯
但係又一定要加送返大陸
特衰政府 司馬昭之心 路人皆見

引用:
原帖由 吹雪姐 於 2019-5-8 12:35 PM 發表
不明白為何撤追溯力都冇可能,究竟有甚麼陰謀?
因為大批毛蓄鬧過台灣的都可以引渡去台灣,行得正企得正嗱。

大批黃屍同理拉回大6,,,一事同仁麻。

香港需要的是一班無主見,食柯瞓屌的動物就夠了。

引用:
原帖由 rafalewan 於 2019-5-8 12:38 PM 發表
成日話要處理台灣殺人犯
但係又一定要加送返大陸
女人禍港將在若干年後寫入歷史

引用:
原帖由 rafalewan 於 2019-5-8 12:38 PM 發表
成日話要處理台灣殺人犯
但係又一定要加送返大陸
其實冇可能每次立一法法。

引用:
原帖由 peterwongmy 於 2019-5-8 12:22 PM 發表

咁下一單殺人案(如果發生了)唔處理?
好主意!!
咁殺香港人就去台灣殺,殺完返香港,重可以上港聞頭條認叻,無人拉得冇人審得,重可以去死者家屬面前打卡。
有幼小的神撐腰,點玩都得。 ...
你可能已觸犯台灣法律,法例通過,有追溯性,其實你可被引渡台灣。

不過以正苦之龍門任搬,憑你一股口頭愛國熱情,免你引渡。。。

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2019-5-8 12:43 PM 發表

乜野加大陸呀?衣家條修例係講全世界呀!剩係識放大拉返大陸……一知半解就咪出來獻醜啦!
全世界 幾時香港咁勁
可以要求全世界
你要返大陸可以自己返
唔好拉埋其他人落水

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2019-5-8 12:43 PM 發表

乜野加大陸呀?衣家條修例係講全世界呀!剩係識放大拉返大陸……一知半解就咪出來獻醜啦!
一知半解是你,,,

主要係大6,其它地方只作陪襯,做戲做全套,你唔係咁幼稚麻。。。

人地話中國法律最陽光,
人地話愛國,

一個屈尾十去美國。

你都會信!

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2019-5-8 12:37 PM 發表
點港人港審?好似呢個仆佳仔咁所有殺人證據都響台灣,叫台灣法院send過來呀?寄順風呀?d證據萬一有閃失邊個負責?仲有呀你咁樣叫台灣果邊做野你香港算老幾呀?人地無法院架無法律架?無律師架?你咁睇唔起人又要求人地做咁多野來就你香港同香港人呀?人地條氣順唔順呀?你響當地犯法喎!你用香港律政司幫台灣告佢?咁用邊一邊既人告?用香港人打官司台方會信得過你出咩人告咩?用台灣人到香港法庭告人地又會好 熟悉 香港法 ...
港人港審就係港人將自己無限放大,認為自己才是世界唯一。
如是者,套用在孟晚舟身上,又話國人國審,全部唔使做嘢。
台灣詐騙犯都一樣,番到去落機就放晒,大陸唔係唔畀台灣審,但台灣玩串個party,自己攞嚟。
公平啲講,話之你係咩人,邊度犯法邊度審係最公平的,唔好學似滿咁畀洋人耍特權,玩咩領事裁判權。

花生中

正香港無犯了

引用:

但特衰政府自己講要為在台灣死者討回公道嘛
咁為咩要咁急加埋送大陸啫
點解 點解
咪為左任務 借台灣殺人做藉口囉
唔好講到為公義
大陸慢慢相談討論可以 睇下民意係點
野野都無討論空間 無退讓空間
咁講條鐵咩
這些就是官迫民反

引用:
原帖由 農場幼小的神 於 2019-5-8 10:07 AM 發表
唔應該修例,只處理這單案便足夠
其實係借呢單野做藉口, 然後修例

司馬昭之心,路人階見

選民賤被送中

引用:
原帖由 東方紅 於 2019-5-8 12:49 PM 發表

港人港審就係港人將自己無限放大,認為自己才是世界唯一。
如是者,套用在孟晚舟身上,又話國人國審,全部唔使做嘢。
台灣詐騙犯都一樣,番到去落機就放晒,大陸唔係唔畀台灣審,但台灣玩串個party,自己攞嚟。
公平啲講,話之你係咩人,邊度犯法邊度審係最公平的,唔好學似滿咁畀洋人耍特權,玩咩領事裁判權。 ...
黃屍若絕,毛蓄即亡,

兩者互動的。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]