• 瀏覽: 33,444
  • 回覆: 393
  • 追帖: 2
+2
引用:
原帖由 黃心穎許志安 於 2019-5-8 05:42 AM 發表
https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20190508/20673288   

美國東部時間5月5日中午,特朗普連發兩推宣佈從5月10日起,將對價值2,000億美元的中國商品提高關稅到25%。此外對其餘中國出口到美國的3,250億美元的商品也將很快開徵關稅,稅率為25%。這如同給了從睡夢中被叫醒的習近平兩悶棍。

5月6日, ...
擦共毛睇到呢啲文章就會發惡

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2019-5-8 06:09 AM 發表
吃悶棍該是侵侵,甚麼評論員又學左侵侵信口開河了!
江總有令:悶聲發大財。

來稿照登,一字不漏,已檢舉
齊齊檢舉違規者

最重要係睇下有乜人被告侵權

呢排好多一丶二星級新毒果報導員入香討出毒果post

引用:
原帖由 抽後算帳 於 2019-5-8 07:02 AM 發表
呢度有啲人好可笑,加關稅,對中美都一定有影響,否則就唔需要傾啦。有班PK成日都覺得睇下你中國點死,但只要留意下環球股市,就知個影響不限於中美,香港人有好多人都可能因為呢件事冇工做喎。 ...
絕對同意,香港會受影響,習總企硬,苦了中國和香港百姓,佢海外大把物業資產收租收息,所以習總一D都無問題,如果佢能做至崇貞皇帝咁,一死以謝天下,我會愛國愛黨。

引用:
原帖由 chancc77 於 2019-5-8 08:10 發表

白痴評論。。。純以美國利益角度出發。 ...道指都跌幾百唔提, 美國農民拿緊救助唔提。。。作者有無諗過2國貿易點解要國家打稅?。。。點解美國要威脅中國? 呢篇野只岩中學程度既人睇。  ...
No no no, 只適合黃民打飛機用!

老美粉絲最想見到

誰大誰惡誰正確。
正確來講,係中國唔夠強大啫。

如果美國同以前一樣獨大,老早就加息及縮表去用剪羊毛手法掠奪世界,洗鬼好似而家咁搞多野都搞唔掂中國、俄羅斯及歐洲。
現在美國只有搞大美國主義企圖搞亂世界秩序來爭取日益減少的話事權。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-5-8 05:49 AM 發表
習近平係咪挨悶棍就唔知
不過你咁樣偷蘋果報導嚟貼
就影響咗蘋果員工嘅生計
呢種行為同做賊係無分別

呢種正宗係
喺乞衣兜拿飯食

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-5-8 05:49 AM 發表
習近平係咪挨悶棍就唔知
不過你咁樣偷蘋果報導嚟貼
就影響咗蘋果員工嘅生計
呢種行為同做賊係無分別

新註冊嫁,又係同一個人。

引用:
原帖由 黃心穎許志安 於 2019-5-8 05:42 AM 發表
https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20190508/20673288   

美國東部時間5月5日中午,特朗普連發兩推宣佈從5月10日起,將對價值2,000億美元的中國商品提高關稅到25%。此外對其餘中國出口到美國的3,250億美元的商品也將很快開徵關稅,稅率為25%。這如同給了從睡夢中被叫醒的習近平兩悶棍。

5月6日, ...
習告訴他們「我將對所有可能的後果負責」。........

我好想知, 一個國家領導人, 點樣去負責, 唔會諗住離職就算呀
大老, 真系你死你既事, 唔好人民陪你死, 個人既好大喜功, 鋒芒畢露, 換來今日既下場

習近平是代表共產黨主席統治全國14億人口,包括香港人和澳門人,知否14億人口是甚麼概念?

原來14億人口是100年前世界人口總數,在1919年中國人口是4.5億人,是世界人口1/3,當時全世界人口估計是13.5億,這令到共產黨統治全世界!

印度是低等民族所以中國視為不戰可勝敵人,美國現有3.3億人中只有白種1億人是來自英國裔和德國裔,其他只是低等族裔民族,所以中國政府不懼怕統治全世界決心。

中國資不抵債
美國欠22萬億又如何
做漢奸係有樣睇
乜都只講負面野

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]