• 瀏覽: 33,388
  • 回覆: 393
  • 追帖: 2
+2
美國對中國貿易逆差歷史新高
侵侵果然係戰無一勝,攻無一克

睇下老美使唔使再賣國債?到時每個美國人欠全球幾萬美元!

引用:
原帖由 垃圾草油 於 2019-5-8 06:54 AM 發表
美國對中國貿易逆差歷史新高
侵侵果然係戰無一勝,攻無一克
嗰班分析員啞晒?
唔敢反駁你嘅,
定係俾你一句戰無一勝點中死穴?

呢度有啲人好可笑,加關稅,對中美都一定有影響,否則就唔需要傾啦。有班PK成日都覺得睇下你中國點死,但只要留意下環球股市,就知個影響不限於中美,香港人有好多人都可能因為呢件事冇工做喎。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-5-8 05:49 AM 發表
習近平係咪挨悶棍就唔知
不過你咁樣偷蘋果報導嚟貼
就影響咗蘋果員工嘅生計
呢種行為同做賊係無分別

如果你覺得係“偷”的話
咁你去報警

其實點解一班冇return home card嘅人寫內地政治專欄?

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-5-8 05:49 發表
習近平係咪挨悶棍就唔知
不過你咁樣偷蘋果報導嚟貼
就影響咗蘋果員工嘅生計
呢種行為同做賊係無分別

其實正常的國家
都好小中途未談判破裂就出招
明顯是美國急了

一早就講 唔撚好傾

引用:
原帖由 黃心穎許志安 於 2019-5-8 05:42 AM 發表
https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20190508/20673288   

美國東部時間5月5日中午,特朗普連發兩推宣佈從5月10日起,將對價值2,000億美元的中國商品提高關稅到25%。此外對其餘中國出口到美國的3,250億美元的商品也將很快開徵關稅,稅率為25%。這如同給了從睡夢中被叫醒的習近平兩悶棍。

5月6日, ...
寫咩閪,,字眼上,幫老美,踩領導,,垃圾新聞

嘥時間碌落去最後原來真係毒果

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-5-8 05:52 AM 發表

呢個大肥真係要用下腦,加關稅,邊個俾呀???
等於一包煙嘅煙稅,咪又係煙民俾。
可憐美囯人又要俾自己嘅民主總統懲罰  

...
冇腦的會以為大陸商人就算蝕本,也要賣去美國。

引用:
原帖由 黃心穎許志安 於 2019-5-8 05:42 AM 發表
https://hk.news.appledaily.com/l ... e/20190508/20673288   

美國東部時間5月5日中午,特朗普連發兩推宣佈從5月10日起,將對價值2,000億美元的中國商品提高關稅到25%。此外對其餘中國出口到美國的3,250億美元的商品也將很快開徵關稅,稅率為25%。這如同給了從睡夢中被叫醒的習近平兩悶棍。

5月6日, ...
傻仔論政

屌!一擺毒果頭牌已經唔洗睇 把撚

吊…………驚條撚咩?你地D領導話中國人民食草都可以食一年啦、咁使條撚山長水遠去老美果度 傾咩?要傾???應該叫老美過嚟所為旣強國傾丫馬

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]