• 瀏覽: 5,827
  • 回覆: 74
+2
買東西時會揀擇是人之常情,但若因此而罔顧他人利益,就有欠公德心!日前有網民在社交平台上載兩張照片及貼文,指摘有人在超級市

香港人就係咁很奇怪,
自己諗清楚先好講呀唔該

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190504/bkn-20190504144803345-0504_00822_001.html

無腦死豬西先睇爛果日報
尋日有個帖, 話有條細佬係某樂園玩到賴屎,
人地收清潔費, 個老母打死都唔比,
仲話入會無寫明,
先講自己, 我是反對那個老母所為的,
兩舊水唔算係搶,有人賴完屎你都唔會比個仔玩啦,
人地要花時間清潔的

我唔係話支持那個老母的人錯,
每人有自己的睇法,
不過如果你真係支持佢的,
咁你地就都應該支持呢班大媽,
超市無寫明唔撚比揀, 唔撚比拆架
無寫明就唔使講合唔合理架喇

照我話, 對付香港班粉人, 收佢一毫子都應該上律師樓簽合同

太自私

我老母都係咁

引用:
原帖由 jellybobbie1 於 2019-5-5 07:25 PM 發表
太自私
不自私
還是香港人嗎?
我們的核心價值

引用:
原帖由 jkau23 於 2019-5-5 07:32 PM 發表

以前細個逛街市啲姨姨很惡的,蕉只能夠任由佢哋包裝,客人碰都不能碰一下!
超市越做越大
廢青話霸權
其實服務質素完全唔同班
廢青自己也不幫親街市

大陸人?

引用:
原帖由 mm170240279 於 2019-5-5 07:01 PM 發表
買東西時會揀擇是人之常情,但若因此而罔顧他人利益,就有欠公德心!日前有網民在社交平台上載兩張照片及貼文,指摘有人在超級市

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190504/photo/bkn-20190504144803345-0504_00822_001_fb.jpg?20190504193200

香港人就係咁很奇怪,
自己諗清楚先好講呀唔該

新聞來源連結:
ht ...
咩係囉拆咩「蕉」先講消楚好喎

引用:
原帖由 mm170240279 於 2019-5-5 07:06 PM 發表
尋日有個帖, 話有條細佬係某樂園玩到賴屎,
人地收清潔費, 個老母打死都唔比,
仲話入會無寫明,
先講自己, 我是反對那個老母所為的,
兩舊水唔算係搶,有人賴完屎你都唔會比個仔玩啦,
人地要花時間清潔的

我唔係話支持那個老母的人錯,
每人有自己的睇法,
不過如果你真係支持佢的,
咁你地就都應該支持呢班大媽,
超市無寫明唔撚比揀, 唔撚比拆架
無寫明就唔使講合唔合理架喇
...
咩道理,無寫明就可以任意妄為
真基悄夠無寫明要收費啦,到頭來咪一樣要收錢

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2019-5-5 07:36 PM 發表

超市越做越大
廢青話霸權
其實服務質素完全唔同班
廢青自己也不幫親街市
超市從業員應到柳京光復百貨學習

唔通一梳蕉有一兩條爛都要照要

見到七仔賣蕉係一條一條賣

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]