• 瀏覽: 15,131
  • 回覆: 277
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-5-5 09:24 PM 發表

你不如話由秦朝發明火藥開始~
都可以㗎。

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-5-5 09:25 PM 發表

願聞其詳
六四?就如可効法委內瑞拉反對派,叫佔中犯民自己話係香港特首,然后叫老尾承認,派駐軍隊佔領全中國就行。

引用:
原帖由 wasana 於 2019-5-4 23:43 發表
又提64,
一定係夠鐘提醒白痴捐款了
唔係你以為乜.........

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2019-5-5 18:49 發表

就嚟64又係眾籌cap水時候,準備好籌款箱未。。。
你定!每年都早就準備好!......錢喎.........

引用:
原帖由 laws168 於 2019-5-5 09:32 PM 發表

六四?就如可効法委內瑞拉反對派,叫佔中犯民自己話係香港特首,然后叫老尾承認,派駐軍隊佔領全中國就行。
六四冇咁場影喎~

引用:
原帖由 wasana 於 2019-5-6 00:29 發表

契弟呃分囉
呃錢實際啲喎,分...唔飽肚!

希望樓上#9樓處理咗啲毛謂up
大家討論返六四

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-5-5 04:15 PM 發表

胡耀邦容許蘇、王的“河殤”在中央台演出是“證據”。

趙紫陽呢?你相信鄧老會冤枉他的改革開放得力助手嗎?
六月四日集合係天安門廣場既坦克部隊,並唔係對付平民既

其實坦克係守護中南海

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2019-5-6 03:19 PM 發表

其實坦克係守護中南海
估唔到中央台播套片都係顛覆政權嘅證據

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2019-5-6 15:19 發表

其實坦克係守護中南海
學生唔敢搞中南海。

軍隊系清場。

其實之前清咗好多次都唔成功;依次系公安、武警、北京周邊部隊。全部都畀“民眾”擋住。

鄧公知道亊態嚴重;將四川兵幽禁,同佢地“做工作”;話班北京人做反。

四川當年生活條件遠遠不如北京,四川人心中不是味兒,川兵覺得你他媽的北京人受盡優待,還要做反?

于是就一往無前,對民眾的阻撓絕不客氣。加上有人殺死軍士,于是大劑了……

當其時,根本就係「顏色革命」,鄧公唔在意學生(單憑學生玩唔出乜野花樣),只在意軍隊有可能叛變

根據記錄片【天安門】,侯德健提過,六月三日晚,柴玲曾經叫佢地繼續堅持,話軍頭會支持佢地

如果係真,即當時有叛變圖謀

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2019-5-6 16:37 發表
當其時,根本就係「顏色革命」,鄧公唔在意學生(單憑學生玩唔出乜野花樣),只在意軍隊有可能叛變

根據記錄片【天安門】,侯德健提過,六月三日晚,柴玲曾經叫佢地繼續堅持,話軍頭會支持佢地

如果係真,即當時有叛變圖謀 ...
當日哥巴卓夫與趙紫陽在天安門城樓上觀看學生。趙對哥說;今天的亊,一早有人說了算……暗示鄧獨裁。

鄧即時消失,原來他分別到八大軍區找軍頭“摸底”;要安定還是動亂?

鄧取得一至共識;安定壓倒一切,才動手清場。

但唔怕一萬,最怕萬一。鄧安排了北京境外的四川軍郁手。

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-5-6 15:28 發表

估唔到中央台播套片都係顛覆政權嘅證據
果套片叫做“河殤”,有幾集。我當時睇咗;大意系;中國築長城是自困,以後必須打開大門面向海洋,迎來“新亊”。所謂新亊,就是全盆西化的“全民普選”。

算唔算“罪證”呢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]