• 瀏覽: 2,192
  • 回覆: 24
引用:
原帖由 dhammika 於 2019-5-4 22:22 發表
香港城邦西沒有最西、只有更西!
呢個香港老母真係西出宇宙~~~無敵手

熱爆話題
撰文:安祖娜
網購的確非常方便,但買家只能從網上資料評估貨物,難以確保質素,容易出現貨不對辨情況。有港媽早前於網上群組分享「中伏」購物經歷,稱於內地網購平台購入一張木枱,惟使用兩日後女兒便敏感出疹,遂向客服投訴木枱甲醛含量超標,要求退款,更揚言「係咪要我報警呀」。

...
報警叫大陸移交逃犯

唔信

國內買木枱,運費貴過乜,會唔會呀。

真係好多港人去淘㗎
不過呢件「本土大媽」真係西客中嘅西客
引用:
原帖由 dhammika 於 2019-5-4 10:22 PM 發表

熱爆話題
網購的確非常方便,但買家只能從網上資料評估貨物,難以確保質素,容易出現貨不對辨情況。有港媽早前於網上群組分享「中伏」購物經歷,稱於內地網購平台購入一張木枱,惟使用兩日後女兒便敏感出疹,遂向客服投訴木枱甲醛含量超標,要求退款,更揚言「係咪要我報警呀」。

...

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-5-5 05:12 AM 發表
真係好多港人去淘㗎
不過呢件「本土大媽」真係西客中嘅西客

你睇下#5
根本就係同行打手
米一見港媽就發狂至得架

馬暈都承認淘保係專賣假貨,翻版貨,垃圾貨,買之前更係要預左風險,貨不對辦呢的野,香港政府都叫巿民唔好網購凍肉,魚生或新鮮食物以策安全,咁自己唔聽唔醒目就算,仲要係香港報警,笑爆國內人嘴啦,港媽好收皮啦,掉能左張枱當買教訓,以後唔好再淘寶啦,有能寶咩,醒下啦,淘。

引用:
原帖由 dhammika 於 2019-5-4 10:22 PM 發表

熱爆話題

...
通過左逃犯條例
港媽就犯了尋釁滋事罪

引用:
原帖由 jipyrbo 於 2019-5-5 06:25 AM 發表
馬暈都承認淘保係專賣假貨,翻版貨,垃圾貨,買之前更係要預左風險,貨不對辦呢的野,香港政府都叫巿民唔好網購凍肉,魚生或新鮮食物以策安全,咁自己唔聽唔醒目就算,仲要係香港報警,笑爆國內人嘴啦,港媽好收皮啦,掉能左張枱當買教訓,以後唔好再淘寶啦,有能寶咩,醒下啦,淘。 ...
假貨已比真貨好

引用:
原帖由 willy222 於 2019-5-4 10:45 PM 發表
國內買木枱,運費貴過乜,會唔會呀。
加埋運費肯定貴,同係實X買唔差得遠啦。而且呢位阿媽由頭到尾自我感覺問題,退錢俾佢賺曬。

港西又想用網絡攻擊!

引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-5-5 07:18 發表

加埋運費肯定貴,同係實X買唔差得遠啦。而且呢位阿媽由頭到尾自我感覺問題,退錢俾佢賺曬。
淘寶都好多同行打手,專唱衰對家。從新聞貼出嘅對話中對方都有要求醫生證明,但係我唔多覺個亞媽有貼過,而且退錢正常要買家將貨寄回,寄上去運費仲貴過寄落嚟。總之成單野古古怪怪。

廣媽竟然對屠鴇垃圾物有要求

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]