• 瀏覽: 632
  • 回覆: 8
唔好分黃藍綠啦,提出獨特觀點,救救香港

引用:
原帖由 宇宙野生的主席 於 2019-5-4 07:14 PM 發表
先要自問你「救香港」的定義是甚麼?

邊啲人會驚引渡條例?
身有屎咪驚囉!
唔通係普羅市民咩!
咁又使咩拆局。

引用:
原帖由 宇宙野生的主席 於 2019-5-4 07:14 PM 發表
堵塞漏洞,勢在必行
間諜驚慌,香港得救

引用:
如果想真係救香港 就要認真討論 並不是拉布 喺大埔劫殺案 中央冇引渡條例 一樣引渡疑犯返香港受審 如果唔咁做 大陸人嚟香港犯法 返大陸冇事 咁就搵人嚟救香港呀 條例係對等嘅 自己諗辦法點樣保護自己 例如經過法庭受審先引導 的確係好方法 再研究一啲 喺香港未必罪名成立 但係大陸就可能最成嘅罪案 諗下點樣處置 都係嗰句 認真討論 就係救香港

一定要過逃犯條例,美加引渡孟晚舟,用甚麼國家安全為理由,打壓華為,絕無道理可言,人所共知,係想迫死中國,理由是不知所謂,加重関稅,借口打壓所有華商,美國要利益,最好利益,最多利益,種族歧視,美國已沒有自由民主人權,借口而已,人地沒有,而中國及香港要有,盲目跟隨,乜野道理?為何不能以其人之道還是其人之身?讓條例通過,還要更進一步對付反華國家。

因為台灣講明你通過呢條法例都唔會接收陳同佳。

成件事已經冇咗迫切性,建議咨詢多一年,減低香港市民及外國商會疑慮。

你夾硬過到時人地唔要人真係本末顛倒,極樣衰,仲要比埋子彈泛民?

通過前嘈到拆天,通過後水靜鵝飛

引用:
儘快過左嘛無事囉!一地二檢班友仲有無嘈呀!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]