• 瀏覽: 2,607
  • 回覆: 22
情侶之間有爭執,外人很多時都很難介入或辨明對錯,不過,大家應該時刻緊記,吵架歸吵架,應盡量控制自己...

https://www.facebook.com/837830082/videos/10161786051420083/
事件發生於銅鑼灣百達中心地下大堂,當時一名灰色背心,配下黑色長裙的少女,不停向一名穿上短袖上衣的男子揮拳,而且多次瞄準對方的頭部要害位置,男方則一直默默捱打,只是嘗試捉緊女友的手制止對方,沒有還擊。

最後被打的男子步出大廈大堂,打人的女子沒有跟上,影片亦未有交代結果就此結束。

事後不少網民都批評涉事女子不應該打人,亦有人從其進攻套路推測,她應該有一定的習武底子,另外,也有網民指出香港男子經常被女生打,慨嘆男女不平等。

條仔真係廢到無輪, 條女直情用拳頭揼佢都無還拖, 港男真係唔爭氣

新聞來源連結:
https://www.sina.com.hk/news/article/20190503/1/67/1/港女-MMA-疑不滿男友-港女化身街頭霸王狂毆-10111298.html

廢男,走都唔識走

港男是全世界最廢柴的窩囊廢

真唔明, 一招昇龍拳就K.O個女人啦, 

港男俾港女輕輕打吓的打情駡俏, 會接受, 但打到咁唔伸佢一腳出太平洋, 又真係太軟弱了.

公衆地方打架拉鳩佢啦

引用:
原帖由 紅塵飛飛 於 2019-5-3 08:27 AM 發表
港男是全世界最廢柴的窩囊廢
漁港人一向死剩把口,講就天下無敵

港男連婦孺都洽到佢

引用:
原帖由 cwilson1 於 2019-5-3 08:29 AM 發表
真唔明, 一招昇龍拳就K.O個女人啦,

港男俾港女輕輕打吓的打情駡俏, 會接受, 但打到咁唔伸佢一腳出太平洋, 又真係太軟弱了.
香討仔話 男人永遠唔應該打女人

還拖之後無西屌 今晚返到屋企先折磨妳

引用:
原帖由 intersonic 於 2019-5-3 08:49 AM 發表

香討仔話 男人永遠唔應該打女人
應該是氹女言論,竟然有人當真喎

引用:
原帖由 tony.hk 於 2019-5-3 08:50 AM 發表
還拖之後無西屌 今晚返到屋企先折磨妳
只要背靠祖國,上面仲有億億聲條女等你

引用:
原帖由 cwilson1 於 2019-5-3 09:00 AM 發表

只要背靠祖國,上面仲有億億聲條女等你
或者佢無回鄉卡呱

港男太遷就呢D港女

動手,一陣又比班港女圍插話少少痛都忍唔到唔系男人,無 gentleman風度云云

引用:
原帖由 tony.hk 於 2019-5-3 09:06 AM 發表

或者佢無回鄉卡呱
咁呢吓祖國都幫唔到佢啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]