• 瀏覽: 5,005
  • 回覆: 41
引用:
原帖由 HelloKaman 於 2019-5-1 08:48 AM 發表
如果逃犯引導條例被建制派壓到性通過,香港經濟會否有問題?樓市會怎樣?
能保障良民又能踼走洗黑錢或行賄的奸商的法例通過後, 香港明天會更好

引用:
原帖由 菲律賓凸警 於 2019-5-17 05:04 PM 發表
你地唔係話太多內地人迫爆香港咩?
犯法的人不來港旅遊係好事來的, 香港會變得更廉潔和更安全

引用:
原帖由 菲律賓凸警 於 2019-5-19 11:35 PM 發表
你都唔會返內地, 你為呢啲有問題嘅人操心為乜呢?

引用:
原帖由 西部冰凍的蛇 於 2019-6-9 06:45 AM 發表

癡線架咩?唔返內地都照引渡去大陸審判,你是否對“逃犯條列”細節唔了解?
佢地只信毒媒和犯民的妖言惑眾, 唔肯聽政府解釋
等於當年反董伯 咁, 迫他放棄8萬5建屋計劃, 害到香港的無売蝸牛到而家都上樓無期

引用:
原帖由 wingherro 於 2019-6-9 01:00 PM 發表
其實衰格啲咁諗
唔通過引導條例,反而對中國有利。
試諗吓,香港邊個帶頭話要港獨
佢派個勇士去香港殺左個佢,之後接埋勇士返大陸。香港人點引渡呢個逃犯?
OR
某個香港天才反對派政客返大陸。大陸又搵個勇者去殺左佢,閃去香港。你係唔係用香港的法律審佢?定還是俾中國引渡佢返大陸受審?(呢個情況exactly係台灣單野的翻版)。

可能大家會認為我諗得太 ...
凡事都有兩面刃..........
今天反修例的人, 將來正正遇上他們包庇在大陸殺人的逃犯逃來香港, 就有好戲看了。
正如當年反董伯咁, 迫他放棄8萬5建屋計劃的人, 害到自己到而家都上樓無期。

引用:
原帖由 HelloKaman 於 2019-6-10 09:35 AM 發表

放棄8萬5好似是地產商的報串亞爺喎,我到現在都覺得董伯伯做得正確喎
地產商報串亞爺, 使乜煽動人上街反政府? 枱底交易就得啦自己搵人拆自己個臺?
咁香港市民真係俾毒媒和政棍利用得好無辜了。

引用:
原帖由 西部冰凍的蛇 於 2019-6-9 06:43 AM 發表

能保障市民安全?請你五好放棄治療,謝謝合作。
你拜神拜都求自己將來唔會遇上,從世界各地湧來香港逃避審訊的殺人犯呀

引用:
原帖由 西部冰凍的蛇 於 2019-6-9 06:45 AM 發表

癡線架咩?唔返內地都照引渡去大陸審判,你是否對“逃犯條列”細節唔了解?
你犯左乜野重罪? 原來係你對“逃犯條列”細節唔了解

引用:
原帖由 西部冰凍的蛇 於 2019-6-9 06:50 AM 發表

中美宜家貿易戰,呢條逃犯條列,會令到美資大量撤資離開香港,從而導致香港經濟衰退。大陸係想借呢條條列,拉某啲美國人。
傻的嗎? 老麥在大陸遍佈分店都未驚過, 會捨得在港撤資? 美國銀行想打入大陸市場都要排隊呀?
老美怕大陸繼續強大威脅到佢一哥地位, 才利用香港班無知小學雞去搞國家分裂。

引用:
原帖由 西部冰凍的蛇 於 2019-6-10 09:50 AM 發表

尋晚103人上街反“逃犯條列”,群眾的眼睛是雪亮的。
好多人一開始就行, 行幾十步就返轉頭去起點 來回十幾次打咭, 直至入黑為止
就算表面數字係咁, 都証明有600萬香港人唔賺呢啲污糟錢以示支持政府修例。

引用:
原帖由 HelloKaman 於 2019-6-9 08:16 AM 發表

我們就是怕這樣會影響香港的營商環境,怕有公司倒閉潮,出現大量失業人士,之後就供唔到樓有負資產,
你睇樓價唔肯跌就知啦
老麥在大陸遍佈分店都未驚過, 會捨得在港撤資? 美國銀行想打入大陸市場都要排隊呀?
係老美怕大陸繼續強大威脅到佢一哥地位, 才利用香港班無知小學雞去搞國家分裂。

引用:
原帖由 西部冰凍的蛇 於 2019-6-10 09:50 AM 發表

尋晚103人上街反“逃犯條列”,群眾的眼睛是雪亮的。
佢地上次都唱一地兩檢會令樓價會大跌,嚇到有人幾乎想賣樓走路

引用:
原帖由 西部冰凍的蛇 於 2019-6-10 09:59 AM 發表

請你不要自欺欺人,美國,韓國,已經好多公司都退出了大陸市場,大陸現在經濟差失業率氾濫,這是個不爭的事實。“逃犯條列”一成立,香港馬上面臨同樣的問題。 ...
美國,韓國有本事撤走左唔好返轉頭
世界尚有好多國家排隊爭著打入中國市場, 不過睇你係唔會上大陸, 亦唔識乜野係生意, 所以唔會睇到真實情況

引用:
原帖由 西部冰凍的蛇 於 2019-6-10 10:02 AM 發表

一地兩檢和逃犯條列不同,逃犯條列對香港的制度傷害很大,我們全家都反對。
即係你承認之前反錯左高鐡一地兩檢啦
你地而家都係犯左同一個毛病, 完全搞錯修例要針對的對象, 唔怪得咁白痴
https://zh.wikipedia.org/wiki/2019年逃犯及刑事事宜相互法律協助法例(修訂)條例草案

引用:
原帖由 西部冰凍的蛇 於 2019-6-10 10:04 AM 發表

你太自以為是了,中國經濟越來越差,還在這裡自欺欺人。
你地太善忘, 之前高呼要香港獨立, 話香港唔需要靠大陸都可以生存到, 年青人又話要創業賣魚旦, 捕魚和耕種, 唔要政府只顧推動經濟........
而家咁快承認大陸經濟直接影響全球經濟?
中國經濟今年上半年的增長仍然有6%, 是先進國家3%的一倍
你愛偏聽好難見到真相

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]