• 瀏覽: 5,008
  • 回覆: 106
引用:
原帖由 劉婕 於 2019-6-12 09:39 AM 發表

要搵錢使乜咁辛苦打貿易戰呢?
好似大鱷索羅斯咁咪得囉, 你到底識唔識經濟架?
是中國共產黨沒有懂經濟的人,不然怎麼攪到國庫空虛,要來香港充公貪官貪款啊!

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-6-12 09:42 AM 發表

出咁多人力物力捉你地香港啲小康? 咁唔科學架
一個金融海嘯搞掂啦, 小學雞
你都不明我所言,不用level無得講啦

引用:
原帖由 HelloKaman 於 2019-6-12 09:44 AM 發表

你都不明我所言,不用level無得講啦
講不過人就話人唔夠level, 呢啲叫討論?

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-6-12 09:46 AM 發表

講不過人就話人唔夠level, 呢啲叫討論?
共產黨只是落嚟攞錢,攞返貪官嘅貪款,只是殃及池魚搞到我哋本地香港人姐,如果共產黨有懂經濟嘅人就唔會搞成咁啦。

引用:
原帖由 HelloKaman 於 2019-6-12 09:48 AM 發表

共產黨只是落嚟攞錢,攞返貪官嘅貪款,只是殃及池魚搞到我哋本地香港人姐,如果共產黨有懂經濟嘅人就唔會搞成咁啦。
你真係未出過國, 未納過稅, 未移民

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-6-12 09:51 AM 發表

你真係未出過國, 未納過稅, 未移民
答非所問

引用:
原帖由 HelloKaman 於 2019-6-12 09:42 AM 發表

是中國共產黨沒有懂經濟的人,不然怎麼攪到國庫空虛,要來香港充公貪官貪款啊!
你最懂經濟啦, 全世界爭住要打入中國市場嗰啲商家都唔夠你懂啦得未?

引用:
原帖由 HelloKaman 於 2019-6-12 09:52 AM 發表

答非所問
你答極都係判中共死刑, 有何討論空間呢?
你剪左你張回鄉証未? 行動最實際啦

引用:
原帖由 HelloKaman 於 2019-6-12 09:42 AM 發表

如果共產黨有遠見時當美國實施報復性關稅時 中國反奇道實施零關稅 你估美國會怎樣呢?

共產黨無人「懂經濟」,美國一早K.O.咗中國啦!洗撚打貿易戰?
你阿媽生到仔女腦同屎忽掉轉左?

引用:
原帖由 回頭太文 於 2019-6-11 04:22 PM 發表

回鄉,是個人訴求,共黨代表中華?共黨是地主?我還有親人在國內啊。你怎么可以這樣去討論香港的政治?難道一句,不喜歡香港就移民,害怕共黨就別去內地? ...
咁你國內啲親人咪好危險囉?

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-6-12 10:03 AM 發表

咁你國內啲親人咪好危險囉?
你都好危險,你和香港格格不入

引用:
原帖由 回頭太文 於 2019-6-12 11:44 AM 發表

你都好危險,你和香港格格不入
你扮香港人想代表香港人?
全部寫繁體字才再扮過啦

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-6-12 11:59 AM 發表

你扮香港人想代表香港人?
全部寫繁體字才再扮過啦
民主不是簡單用不用繁體字,被共狗洗腦的垃圾是不會明白的

引用:
原帖由 回頭太文 於 2019-6-12 04:38 PM 發表

民主不是簡單用不用繁體字,被共狗洗腦的垃圾是不會明白的
民主不是以武抗爭, 是互相尊重, 你這法輪粉井蛙是不會明白的

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]