• 瀏覽: 5,000
  • 回覆: 106
引用:
原帖由 HelloKaman 於 2019-6-10 10:29 AM 發表

老麥大陸專營權已經賣了給大陸人啦
大陸人就係有錢到咁嘅地步, 並且買了希臘首都的機場, 買起了老美的垃圾債券, 幾乎連成個濟州島都買起.......
所以美國圍堵不了中共, 就出卑劣手段在香港向你們落葯

引用:
原帖由 西部冰凍的蛇 於 2019-6-10 10:37 AM 發表

對你來說,所謂的真相就是你自己喜歡看的,喜歡聽的就是真相,你不喜歡看的真相就是抹黑和詆毀,你和共產黨有什麼不同?共產黨就是說他們好的報道就是真相,說他們不好的就不是真相。和你一樣。 ...
同樣你都係啦,
  你未交過稅, 從未上過大陸又未移過民, 一切都係靠一份毒報的報導就當係真相, 不如你話自己暱在習大大床底聽到啦

引用:
原帖由 西部冰凍的蛇 於 2019-6-10 10:38 AM 發表

佢思維有問題,邏輯有問題,溝通唔到,係五毛嚟嘅。
呢度無5毛, 只係有一批為你們悲哀, 被毒媒恐嚇和煽動了廿年, 沒有一單係應驗過, 你地仍然深信, 不肯跳出框框, 不肯接受現實

引用:
原帖由 HelloKaman 於 2019-6-10 10:35 AM 發表

我幾時有話大陸公安負責公布呀?
當我睇錯, 都好過你搞錯

引用:
原帖由 西部冰凍的蛇 於 2019-6-10 10:34 AM 發表

我們有獨立思考的能力,被洗腦的是你,不是我們。
咁你要思考定, 犯民要港人港審, 香港變逃犯天堂嘅時候, 各地殺人犯在港居滿7年就自動成為香港人, 到時你地又要讓間公屋俾佢地嘅家人, 香港政府又要花大筆公帑多建監獄, 訓練獄警...........沒完沒了地照顧多一批人而且係重犯。
等如當年公民黨律師挑戰政府打官司, 大法官李國能和該公賊黨律司李志喜係堂兄妹, 打龍通判公賊黨勝訴, 迫政府打開雙非大門, 加重政府的公共開支, 造成假象要香港人覺得華人管治好唔掂

引用:
原帖由 HelloKaman 於 2019-6-10 10:33 AM 發表

有話共產,原來是高官等攞晒中國百姓的稅收自肥,大陸百姓真的可憐啦。
三十年前可能係咁, 但這三十年間, 大陸由一窮二白, 到今天讓7億人民脫貧, 又怎可能是貪官所能成就的呢?
你看看全世界出國旅遊最多的是什麼? 是大陸人呀

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-6-10 10:57 AM 發表

咁你要思考定, 犯民要港人港審, 香港變逃犯天堂嘅時候, 各地殺人犯在港居滿7年就自動成為香港人, 到時你地又要讓間公屋俾佢地嘅家人, 香港政府又要花大筆公帑多建監獄, 訓練獄警...........沒完沒了地照顧多一批人而且係重犯。
等如當年公民黨律師挑戰政府打官司, 大法官李國能和該公賊黨律司李志喜係堂兄妹, 打龍通判公賊黨勝訴, 迫政府打開雙非大門, 加重政府的公共開支, 造成假象要香 ...
這是甚麼邏輯?有殺人犯潛逃來港定居?殺人犯可以用甚麼身分居留在港兼攞埋公屋但又要建監獄給他們呢?

引用:
原帖由 HelloKaman 於 2019-6-10 11:08 AM 發表

這是甚麼邏輯?有殺人犯潛逃來港定居?殺人犯可以用甚麼身分居留在港兼攞埋公屋但又要建監獄給他們呢?
雞蟲基都可以坐洗頭艇返香港繼續妖言惑眾啦, 有乜野唔得呀?
咁陳同佳又點解可以回港呢? 佢唔盜用女友張信用咭,都唔會有人知揭發到佢,曾經在台灣殺左女友

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-6-10 11:01 AM 發表

三十年前可能係咁, 但這三十年間, 大陸由一窮二白, 到今天讓7億人民脫貧, 又怎可能是貪官所能成就的呢?
你看看全世界出國旅遊最多的是什麼? 是大陸人呀 ...
就因為大陸一窮二白,才用盡方法引誘港商反大陸開廠,當港商教懂他們工作就過橋抽板,迫港商離開,大陸今日的所謂脫貧都是港人的貢獻,但貪官做過甚麼為百姓呢?他們貪得的錢只會去香港及外國等地區賣物業,推高樓價為害當地社區。

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-6-10 11:11 AM 發表

雞蟲基都可以坐洗頭艇返香港繼續妖言惑眾啦, 有乜野唔得呀?
咁陳同佳又點解可以回港呢? 佢唔盜用女友張信用咭,都唔會有人知揭發到佢,曾經在台灣殺左女友 ...
就是因為林鄭要推逃犯引導條例,所以才遲遲不接受台灣引導他去受審

引用:
原帖由 HelloKaman 於 2019-6-10 11:17 AM 發表

就因為大陸一窮二白,才用盡方法引誘港商反大陸開廠,當港商教懂他們工作就過橋抽板,迫港商離開,大陸今日的所謂脫貧都是港人的貢獻,但貪官做過甚麼為百姓呢?他們貪得的錢只會去香港及外國等地區賣物業,推高樓價為害當地社區。 ...
唔係利誘, 係7,80年代香港轉型成為金融港, 地價標升人工貴, 廠商無法經營, 看中大陸各樣都平才主動北上 , 離開都係個人選擇, 有人又趕上大灣區發展, 咁係乜野現象現呢?。
你講得啱呀, 正因為貪官貪得的錢只會去香港及外國等地區賣物業,推高樓價為害當地社區, 而家就係要引渡佢地回國受審囉, 唔明點解你地要阻修例包庇佢地

引用:
原帖由 HelloKaman 於 2019-6-10 11:19 AM 發表

就是因為林鄭要推逃犯引導條例,所以才遲遲不接受台灣引導他去受審
今次林鄭做得好呀, 做得徹底啲, 唔會好似上次咁, 被犯嚇下就退縮, 搞到港府被激進派牽著鼻子走。
市民都係想安居樂業, 唔想下下修例俾反派咁多籌款搞事機會, 一切都係犯民迫出來的。

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-6-10 11:26 AM 發表
唔係利誘, 係7,80年代香港轉型成為金融港, 地價標升人工貴, 廠商無法經營, 看中大陸各樣都平才主動北上 , 離開都係個人選擇, 有人又趕上大灣區發展, 咁係乜野現象現呢?。
你講得啱呀, 正因為貪官貪得的錢只會去香港及外國等地區賣物業,推高樓價為害當地社區, 而家就係要引渡佢地回國受審囉, 唔明點解你地要阻修例包庇佢地 ...
你就說明大陸推逃犯引導條例的用意,是想取回貪官的貪款,而不是為引導那個台灣殺人犯去受審判。

引用:
原帖由 HelloKaman 於 2019-6-10 11:35 AM 發表

你就說明大陸推逃犯引導條例的用意,是想取回貪官的貪款,而不是為引導那個台灣殺人犯去受審判。
當然順便做埋啦, 殺人填命, 欠債還錢, 天經地義

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]