• 瀏覽: 2,698
  • 回覆: 32
+3
立法會處理修改《逃犯條例》的法案委員會今日(30日)再開會,兩小時的會議再因處理民主派提出的規程問題,未能進入主席選舉。
建制派「班長」廖長江會後表示,決定去信內務委員會主席李慧琼,要求向法案委員會發出指引,改由建制派最資深議員石禮謙主持會議工作,決定下次開會的日期及時間.........

換一個會議主持人,就可以避過奸邪妖獸的拉布惡招嗎?恕我看得比較悲觀,我想作用不會太大。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/323686/逃犯條例-建制派反擊-推石禮謙取代涂謹申主持會議選主席

既然立法會被癱瘓,應該用行政命令 ~

引用:
原帖由 starr 於 2019-4-30 20:29 發表
既然立法會被癱瘓,應該用行政命令 ~

但首先要爭取警察支持,接管立法會

肯定又會用規程問題討論一大餐先

逃緊生話, 我未驚過, 我地化膿功有 "13萬" 信徒, 又再上街推冧佢囉.

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-4-30 08:30 PM 發表
但首先要爭取警察支持,接管立法會
我見侵侵日日簽行政命令好happy,需要接管議會嗎?

引用:
原帖由 starr 於 2019-4-30 20:35 發表

我見侵侵日日簽行政命令好happy,需要接管議會嗎?
當然要,林鄭唔係老特,冇警察執行的話行政命令就同廢紙冇乜分別

引用:
原帖由 ichthys2 於 2019-4-30 08:15 PM 發表
立法會處理修改《逃犯條例》的法案委員會今日(30日)再開會,兩小時的會議再因處理民主派提出的規程問題,未能進入主席選舉。
建制派「班長」廖長江會後表示,決定去信內務委員會主席李慧琼,要求向法案委員會發出指引,改由建制派最資深議員石禮謙主持會議工作,決定下次開會的日期及時間.........

換一個會議主持人,就可以避過奸邪妖獸的拉布惡招嗎?恕我看得比較悲觀,我想作用不會太大。

...
應該會好小小

痴向左走向右走線,民主就是少數報從多數,點解唔係人多就話事,黃狗又話自己係民主,又唔根規矩,想點

既然逃緊生冇料到, 主持唔到個會又有生產力, 好應退位讓賢, 冇謂獻醜, 阻住地球轉囉, 扯啦!!

點解中共唔派人殺死呢班仆街架,全部犯泛都要死

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-4-30 11:42 PM 發表
777可否解散立法會?
唔可以
只可以用行政命令

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]