• 瀏覽: 39,376
  • 回覆: 389
  • 追帖: 2
+8
引用:
原帖由 DeadWalker 於 2019-4-29 11:35 AM 發表
依個政府真係比唔到信心我留港,逼我移民,其實我真係好鍾意係香港
廢話,你有本事一早董伯伯年代走左啦

全港市民應該齊聲向政府反映,強烈要求解僱陳茂波

引用:
原帖由 ie7 於 2019-4-29 12:24 PM 發表

廢話,你有本事一早董伯伯年代走左啦
錯啦,好多港人有兩個國籍

引用:
原帖由 tony.hk 於 2019-4-29 12:06 PM 發表
我上星期交左表喇 唔使急最緊要快
你都算慢,我一月尾交,2月初收訊息,上周五已收錢

引用:
原帖由 贏咗有雞食 於 2019-4-29 12:07 PM 發表

唔啱數,$14325月薪要日做250份,咁咪兩個幾蚊一份,當收三百五十萬份,都唔使一千萬,咁嗰二億九去左邊??
電腦設備, 行政費!

引用:
原帖由 贏咗有雞食 於 2019-4-29 12:07 PM 發表

唔啱數,$14325月薪要日做250份,咁咪兩個幾蚊一份,當收三百五十萬份,都唔使一千萬,咁嗰二億九去左邊??
租始創地方吾洗錢呀,一個月搞掂呀,你的數點計架,3億都吾夠啦

引用:
原帖由 jfavejfave 於 2019-4-29 07:51 AM 發表
【派錢4千】亂上加亂!職津處請唔夠合約工 多人難抵「捽數」 劈炮

政府向合資格人士派發4,000元的「關愛共享計劃」,涉及高達3億元行政費,但計劃推出以來,行政管理混亂,申請手續繁複擾民,審批程序又緩慢。負責的職津處直至本月中才聘足700名員工,惟有相關計劃的合約員工透露,人手仍嚴重不足,管理層要求員工「跑數」,每人每日需輸入250份申請表及發放通知短訊,不少人經已離職。工會預計,聘請困難 ...
廢柴波叔

引用:
原帖由 jfavejfave 於 2019-4-29 07:51 AM 發表
【派錢4千】亂上加亂!職津處請唔夠合約工 多人難抵「捽數」 劈炮
9607055 9607056 9607058 9607057 9607059

政府向合資格人士派發4,000元的「關愛共享計劃」,涉及高達3億元行政費,但計劃推出以來,行政管理混亂,申請手續繁複擾民,審批程序又緩慢。負責的職津處直至本月中才聘足700名員工,惟有相關計劃的合約員工透露,人手仍嚴重不足,管理層要求員工「跑數」, ...
調大批好得閑嘅躬霧猿去做…………要幾多有幾多…………

世界第一廢柴劏房波

引用:
原帖由 ie7 於 2019-4-29 12:27 PM 發表

你都算慢,我一月尾交,2月初收訊息,上周五已收錢
好明顯我呢啲係大把錢唔志在果隻啦

其實有信用咭呢樣野架嘛
佢宣佈話派錢第二日我已經使大左4000蚊喇

遲下會唔會公布行政……廢去到十億

引用:
原帖由 Fquite 於 2019-4-29 12:14 PM 發表
終於有人發聲,一日250份得$14325,做死人咩,無2幻5都唔考慮喇。😆😆😆😆😆😆
其實入250個確認好少姐,分工合作架嘛,有人拆信封比你跟電話入,又吾系叫你做埋審批

波波真天才......

唔好入晒垃圾波數,垃圾波上年已開口想派錢但比唔輸得叫得,後尾唔輸得受不起市民壓力有條件咁派四千元,我好相信是唔輸得全程策劃派錢關卡,唔輸得是禍首。

引用:
原帖由 電梯滴滴浴缸 於 2019-4-29 12:26 PM 發表

錯啦,好多港人有兩個國籍
系有2個國籍,但得一個屋企呢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]