• 瀏覽: 39,261
  • 回覆: 389
  • 追帖: 2
+8
今次咁派擺明有古怪,貴咗咁多行政費,仲要自己用低價請大量一年制合約文員返黎做,唔比用網上申請,全部只可人手寄出,你話個3億幾實制用咗幾多?有幾多比人濕腳濕咗去

香港正苦出名廢

引用:
原帖由 jfavejfave 於 2019-4-29 07:51 AM 發表
【派錢4千】亂上加亂!職津處請唔夠合約工 多人難抵「捽數」 劈炮
9607055 9607056 9607058 9607057 9607059

政府向合資格人士派發4,000元的「關愛共享計劃」,涉及高達3億元行政費,但計劃推出以來,行政管理混亂,申請手續繁複擾民,審批程序又緩慢。負責的職津處直至本月中才聘足700名員工,惟有相關計劃的合約員工透露,人手仍嚴重不足,管理層要求員工「跑數」, ...
都唔知果4千蚊幫到乜,急乜野?
早一個月同遲一個月有就有架啦。
等下唔會餓得死掛?

.

有冇搞錯呀即係有排都收唔到4000蚊啦!正一垃圾政府

引用:
原帖由 初級投資者 於 2019-4-29 10:26 AM 發表

收到短訊唔代表有錢攞
三月中收到短訊通知到現在都未有錢落袋

政府根本冇心幫N無人仕,不過估唔到香港有300萬N無人仕,差不多係一半人口

引用:
原帖由 AVBW@92^^ 於 2019-5-1 03:30 AM 發表

三月中收到短訊通知到現在都未有錢落袋
我三月頭收短訊,都未有

引用:
原帖由 ie7 於 2019-4-29 12:24 PM 發表

廢話,你有本事一早董伯伯年代走左啦
個時我仲細,同埋董伯伯個陣香港都唔差呀

引用:
原帖由 前期默默的工人 於 2019-4-30 07:55 PM 發表

根本唔係派錢咁簡單
是毒蛾出賣香港人的資料給中央
請及早求醫

其實唔可以規定要合約工一要完成每日200份 不合規距 合約沒有這個條文 政府小心會俾人告

引用:
原帖由 christinacheng 於 2019-5-1 01:14 AM 發表
正苦這麼多公務員點解唔自己做 ,浪費公幣
公務員文職一定唔會同你玩 要佢地做一日200份 講笑咩 做政府工大家都hea~搵公務員做 環等10年 哈哈

佢下台啦

引用:
原帖由 golfboy 於 2019-4-29 09:36 AM 發表
正常不過,高層離地,又怕俾人鬧,於是狂質中層盡快俾$,中層惟有再迫下層,人地合約temp staff,人工又吾高, 約滿又冇得續,迫到死咪吾做law.
stupid government !
弱痴劏房波 ...
港府無能

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]