• 瀏覽: 4,715
  • 回覆: 45
https://www.storm.mg/article/1217164?srcid=73746f726d2e6d675f31396334623931316531633330343534_1556319560

仲有邊個「重要國家」穿越台灣海峽?
不過都冇所謂啦,果度原本就是國際水域,台灣同中國都唔介意啦!

中國手握經濟皇牌,隨非有美國超然實力姐,其他國家邊個會為一個台灣島同中國反面咁蠢喎!

視乎係唔係正常通過
如果有其他舉動仍視為挑釁

月初法軍艦通過
竟然駛入12海里領海範圍
都唔知係有心定軍官太廢
我就覺得係後者

引用:
原帖由 starr 於 2019-4-27 02:08 PM 發表
視乎係唔係正常通過
如果有其他舉動仍視為挑釁

月初法軍艦通過
竟然駛入12海里領海範圍
都唔知係有心定軍官太廢
我就覺得係後者
既然係國際公海水域,人地做咩都得啦,關你台灣及中國乜事?!

引用:
原帖由 WPGLY 於 2019-4-27 07:04 AM 發表
https://www.storm.mg/article/1217164?srcid=73746f726d2e6d675f31396334623931316531633330343534_1556319560

仲有邊個「重要國家」穿越台灣海峽?
不過都冇所謂啦,果度原本就是國際水域,台灣同中國都唔介意啦! ...
中國內戰打完果度變成內海了.

當年中國沒有實力,依家就唔同啦,歐美可以自由航行,將來中國在墨西哥灣,地中海,自由航行,歐美依家大大聲,不過為將來中國的軍事行動提供理據

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
某國的戰艦很不專業的,艦塔無人看管,小心駕駛,切勿危害平民和商船的自由航行,打醒十二分精神 .

睇唔出咩叫太過了??

聯合國大會第2758號決議是1971年10月25日在第26屆聯合國大會會議上表決通過的、關於「恢復中華人民共和國在聯合國組織中的合法權利問題」的決議。中華人民共和國政府依據此決議取得原由中華民國政府在聯合國擁有的中國席位與代表權。當時中華民國政府將此決議案稱為「排我納匪案」,現今中華民國政府則以「中華民國退出聯合國」代稱。該決議案對海峽兩岸政府國際地位、外交關係的變化產生重大影響,也成為今日中華人民共和國政府主張「一個中國」的重要依據。

引用:
原帖由 高達回收的腳毛 於 2019-4-27 07:58 PM 發表
睇唔出咩叫太過了??
可能是太過強大吧!
這個我不大同意,現在中國軍備只是追回過去的落後,不再給洋鬼子任意欺負吧!

引用:
原帖由 kingking99 於 2019-4-27 09:23 PM 發表

可能是太過強大吧!
這個我不大同意,現在中國軍備只是追回過去的落後,不再給洋鬼子任意欺負吧!
中國現在已經返回到滿清末年嘅狀態,自以為大,義和團當道,官府軍隊腐敗無能!

引用:
原帖由 WPGLY 於 2019-4-28 12:01 AM 發表

中國現在已經返回到滿清末年嘅狀態,自以為大,義和團當道,官府軍隊腐敗無能!
有山寨仔這燈神唱衰中國,那我就放心中國現在的發展是正確了。

(中國現在已經返回到滿清末年嘅狀態,自以為大,義和團當道,官府軍隊腐敗無能!) 白痴低B如說對 美軍已在天安門了 還要討論質易協議這麼久 有錢就買藥食啦傻能

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]