• 瀏覽: 37,567
  • 回覆: 184
  • 追帖: 4
+8
沙田發生致命車禍。周五(26日)凌晨約零時11分,姓周(68歲)男子駕駛市區的士,載着姓陳(62歲)女乘客沿牛皮沙街落斜,往沙田方向行駛。途經香港恒生大學對開時,與對面線上斜一輛黑色寶馬私家車迎頭相撞,兩車均嚴重損毀,的士更被夾於寶馬與路邊一輛吊臂車之間,全車幾變廢鐵。

意外後周翁及陳婦雙雙被困車內,需由消防員救出,兩人與寶馬姓趙(33歲)司機全部受傷,一併被送往威爾斯親王醫院,其中周翁頭、胸嚴重受創,昏迷送院搶救後,延至凌晨1時13分終告不治;陳婦則頭部及胸口受傷;趙男同樣昏迷送院,其後涉嫌「危險駕駛引致他人死亡」被捕。就現場所見,涉事寶馬私家車在意外後,部分車頭越過的士所在的對面行車線;而的士落斜方向路邊,停泊了兩輛重型吊臂車及貨車,懷疑是違例停泊,警方不排除慘劇與違泊車輛及越線行駛有關,現正調查意外的內龍去脈。

痴線...涉事寶馬私家車車頭越過的士所在的對面行車線 個牌點樣考返嚟?!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/322111/奪命車禍-沙田兩車迎頭相撞-的士司機身亡-寶馬司機危駕被捕

引用:
原帖由 唔睇大台 於 26/4/2019 09:19 發表
沙田發生致命車禍。周五(26日)凌晨約零時11分,姓周(68歲)男子駕駛市區的士,載着姓陳(62歲)女乘客沿牛皮沙街落斜,往沙田方向行駛。途經香港恒生大學對開時,與對面線上斜一輛黑色寶馬私家車迎頭相撞,兩車均嚴重損毀,的士更被夾於寶馬與路邊一輛吊臂車之間,全車幾變廢鐵。

意外後周翁及陳婦雙雙被困車內,需由消防員救出,兩人與寶馬姓趙(33歲)司機全部受傷,一併被送往威爾斯親王醫院,其中周翁頭、胸 ...
睇下四條輪都換過便知

真陰公,68還要開車生活,欲被人撞死

兒家我都唔係好夠膽坐的屎同小巴, 好無安全感, 我唔想死住. 

RIP

引用:
原帖由 simpson777 於 2019-4-26 09:30 AM 發表
真陰公,68還要開車生活,欲被人撞死
一路好走!

垢官又會不會判援刑

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-4-26 09:19 AM 發表

意外後周翁及陳婦雙雙被困車內,需由消防員救出,兩人與寶馬姓趙(33歲)司機全部受傷,一併被送往威爾斯親王醫院,其中周翁頭、胸 ...
藥駕?😵😵

會唔會有醉駕呀。

違例泊車害死人

放心,香港殺人都係判好輕,個司機只要證明到自己係青年才俊,有人寫信求情,基本上分分鐘坐一年就可以放返出嚟再害人,唉,就因為D官成日都判咁輕,所以D人先咩都唔驚,可悲。

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-4-26 09:34 AM 發表
兒家我都唔係好夠膽坐的屎同小巴, 好無安全感, 我唔想死住.  
講開小巴,有D 小巴司機開車開到個限速器BB 聲都無減速,
有時見到D 乘客唔帶安全帶,真係好佩服

RIP

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-4-26 09:34 AM 發表
呢句真,me too

我未嚮股票市場大有作為之前,我係唔可以死既!

沙田區都幾多車禍

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]