[本港新聞評論] 【奪命車禍】沙田兩車迎頭相撞的士司機身亡寶馬司機危駕被捕 香討焦點

引用:
原帖由 怒風 於 2019-4-26 10:10 AM 發表

放心,香港殺人都係判好輕,個司機只要證明到自己係青年才俊,有人寫信求情,基本上分分鐘坐一年就可以放返出嚟再害人,唉,就因為D官成日都判咁輕,所以D人先咩都唔驚,可悲。 ...
坐一年? 上一次有條地產經紀危駕令他人殘廢, 仲話自己有大好前途, 求情要求個官判社會服務令算數.

熱賣及精選
引用:
原帖由 怒風 於 2019-4-26 10:10 AM 發表

放心,香港殺人都係判好輕,個司機只要證明到自己係青年才俊,有人寫信求情,基本上分分鐘坐一年就可以放返出嚟再害人,唉,就因為D官成日都判咁輕,所以D人先咩都唔驚,可悲。 ...
唔止,要信耶教,名校出身,有牧師神父教授社會賢達寫求情信,或本人長期從事公職(或慈善),咁就可能輕判

春有百花秋有月
夏有涼風冬有雪
若無閒事掛心頭
便是人間好時節
依條路都可以撞成車頭咁散曬,寶馬L 點吟都吟唔甩~的士司機一路好走🙏

回覆 引用 TOP

R.I.P.

回覆 引用 TOP

引用:

爭取駕駛自由,回香港下一代,崇高理想。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chaolininin 於 2019-4-26 09:54 AM 發表

垢官又會不會判援刑
有錢可以無罪

回覆 引用 TOP

一路好走

80歲以上的士司機人數穩步上升,現在應該超過二千人,我想坐UBER。

打後日子呢條街肯定日日隔幾個鐘抄一次尤其半夜

回覆 引用 TOP

RIP

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

引用:

年輕有為,獨立思考,關心社會,熱愛民主

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 simpson777 於 2019-4-26 09:30 AM 發表

真陰公,68還要開車生活,欲被人撞死
有時見到 d 綠 van 司機,真係有70幾80歲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Espadon 於 2019-4-26 10:46 AM 發表

本人經常經過這個路段,晚上有太多大貨車違例泊車,佔據起碼三分一行車道,非常危險的,每次都被迫住要越線行車,此次慘劇,這兩輛違例停泊的吊臂車及貨車,一定要附上責任 ...
死車有乜責任,最多咪牛肉干

女人揸車真係……

回覆 引用 TOP

應該部部車頂刀貼大型QR Code,跟住用衛星或航拍機全自動定位抄牌

花生者清,當局者迷-y( ̄Д ̄)。oO○ | 食花生守則٩( ᐛ )و:唔可以involve,唔可以+/-
勢不可去盡,話不可說盡,福不可享盡,規則不可行盡。凡事太盡,緣分勢必早盡。

回覆 引用 TOP

危險駕駛等於 謀殺可判終生監禁

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。