• 瀏覽: 69,141
  • 回覆: 9
  • 追帖: 4
+31
她一出生就有其他國家身份証,她從未領取過中國香港身份証或護照?

引用:
原帖由 唔買就要打能死 於 2019-4-26 06:13 AM 發表

你條懵能有本事賺人仔?
系洲際酒店開下門口,洗下廁所,或者都算賺人仔既。
佢賺人仔時係咁俾人吊,而家咪在香討平衡番下囉...

引用:
原帖由 RAy_1982zzz 於 2019-4-26 06:41 AM 發表
😂 有好多黃絲識abc,但唔識英文。😂
28個英文字母...包括 '哦','吖'...

引用:
原帖由 unoteseven 於 2019-4-26 07:12 AM 發表
佢除咗條褲。
色顏,深淺庋
同大6人無分別。
可能重黑過黑人的唇...

正常除非入咗外國籍用外國護照另計,
否則手拿中國香港特區護照或BNO都要在外國入境卡上填國籍:中國...
就算唔撚順都要填中國...
香港香蕉講乜撚都無用....
就算夾硬填其他乜西英國等語無倫次國籍...事後都會被入境國IMM改返為CHINESE...

引用:
原帖由 alexlovesuki 於 2019-4-26 09:41 AM 發表

呢D好快跟鬼~
之後,
係異地為咗吾認自己係唐,
會日日出盡力屈自己國家!

我見吾少~呢D稱之為,吾係人!

當唐吾認自己係唐,大部份會對反唐,比異族更陰毒更賤!

好多移過民的,都知~ ...
同意!...尤其是有一撮過往在唐的LOSER,
移民後自以為有些少成就,為咗自以為想令人睇高D...就在外國人面前評擊中國/中國人...自以為分類...
但在外國人心中都係叫他們為中國人...

引用:
原帖由 alexlovesuki 於 2019-4-26 10:08 AM 發表

Agree ar,
未移民前,
如果係香港住屋 size 同開的車,見得人果批移民,冇咩感覺,反而冇司機工人,會覺得降呢!

但係大把人,覺得升呢😆😆
住屋,大過香港幾倍,
由開普通車
變好DD的車😆😆
即時彈起,做份穩定的粗工,已經去到人生高峰!😂😂😂 ...
一語中的...

引用:
原帖由 paoon 於 2019-4-26 10:09 AM 發表

NO NO NO

香港係華盛頓有辦事處

你係美國有事,應該搵香港駐華盛頓或紐約辦事處。
香港駐外人員都係香港公務員,我地有份出糧比佢地,受香港立法會及申訴專員監察,你有事搵佢地佢地唔理你,你可以投訴佢地。 ...
Hong Kong Economic and Trade Office, San Francisco
係  駐三藩市經濟貿易辦事處
經濟貿易辦事處

引用:
原帖由 paoon 於 2019-4-26 10:23 AM 發表

香港駐外辨事處名為經濟貿易辦事處,但附有在海外於緊急情況下照顧及幫助香港人的責任。

情況同中華民國駐外國辨事處一樣。

https://www.hketosf.gov.hk/sf/assistance.htm

https://www.hketotyo.gov.hk/japan/jp/residents/ ...
網頁都係話如需幫助叫你...
Emergency Assistance from Hong Kong
In caseyou need further assistance, you may contact the Immigration Department of Hong Kong (Immigration Department) by calling the 24-hour hotline operated by the Assistance to Hong Kong Residents Unit (AHU) of the Immigration Department. The hotline number is: +852 1868....

Global Emergency Call Center for Consular Protection and Services of the Ministry of Foreign Affairs of the People’s Republic of China

引用:
原帖由 ft907 於 2019-4-26 10:33 AM 發表

我一直都以為香港回歸左,大家無分你我.....出入大陸應不用回鄉証!  根本大陸從冇當香港是中國的一部分!
你有冇見過邊個國家, 人民出入自已國家內要用証件? ...
其他不說,淨係呢樣就是中央對香港,內地的明智之舉囉...
相反而言...然則你認為不設關卡任由內地人隨意進入香港對香港是好事?

(當然...同一個國家內的城市是不應設關卡,
就算每日150的限制都不應該有)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]