• 瀏覽: 69,019
  • 回覆: 1,072
  • 追帖: 4
+31
引用:
原帖由 垃圾草油 於 2019-4-26 01:42 AM 發表
問題係佢既身分證同特區護照寫住中華人民共和國香港特別行政區
掩耳盜鈴,自己聽唔到以為無人聽到?鈴始終都會響
不如移民轉國籍啦...

你覺得自己唔係中國人...
但外國人只會認定你係中國人....

引用:
原帖由 starr 於 2019-4-26 01:46 AM 發表

移民就不能愛國? 愛國就不能移民? 乜野道理
講返個女學生,佢有權選擇自己既身份,但冇權決定香港既地位
香港係中國一部分,已經係不爭既事實
佢既講法只反映佢既無知(或無恥) ...
唱左人地國歌又心繫中國,奇怪左D,可能大家吾知咩叫移民了。

引用:
原帖由 垃圾草油 於 2019-4-26 01:42 AM 發表
問題係佢既身分證同特區護照寫住中華人民共和國香港特別行政區
掩耳盜鈴,自己聽唔到以為無人聽到?鈴始終都會響
賓妹張身分證一樣有的

賓賓都做中國人?

引用:
原帖由 chungalex78 於 2019-4-26 03:44 AM 發表

亞洲被他們定義為黃皮膚,其中大家都知道,當時的清朝腐敗不堪,底層的老百姓都吃不飽,導致面黃肌瘦,因此黃皮膚一直是對中國人的一種貶稱,是一種歧視用詞,此後黃皮膚一詞專指中國人,是專指。
沒根據的說法.

引用:
原帖由 starr 於 2019-4-26 01:46 AM 發表

移民就不能愛國? 愛國就不能移民? 乜野道理
講返個女學生,佢有權選擇自己既身份,但冇權決定香港既地位
香港係中國一部分,已經係不爭既事實
佢既講法只反映佢既無知(或無恥) ...
淪陷區

淪陷百年 都係淪陷

以色列王國 就係淪陷過千年 終於係1948年復國! 無論過幾多年 我都只會承認 係淪陷區

大陸成日講92共識 92共識係話 中華民國被大陸佔領區 記住呀 不承認92共識即係台獨分裂勢力!

引用:
原帖由 kam0001 於 2019-4-26 03:49 發表

總好過你咁,好似一隻狗咁生活係而家嘅極度腐敗嘅共產黨陰影下
你還在港生活嗎?
係,快啲移民吧!

引用:
原帖由 極速前進 於 2019-4-26 04:07 AM 發表

你還在港生活嗎?
係,快啲移民吧!
我係全世界好多地方都可以生活,我自己話晒事,唔到你理

呢期柒出國際都有姓許的

無知講女!佢自己咁樣講美國人表面會讚賞妳!背後就會son of the HK bitch !

很多華人在美國出生,因為係黃皮膚黑頭髮,一遇到有白人攪事時,你自己話I am an American !白人會說: Fxxk you Chino Chick !
或 Get the fxxk up get back your Ching Na !

引用:
原帖由 kam0001 於 2019-4-26 04:13 發表

我係全世界好多地方都可以生活,我自己話晒事,唔到你理

總好過你咁,好似一隻狗咁生活係而家嘅極度腐敗嘅共產黨陰影下

你唔想生活在「極度腐敗嘅共產黨陰影下」?
就請快移民!何必難為自己!一路好走!

引用:
原帖由 mega-box 於 2019-4-26 03:51 AM 發表
你覺得自己唔係中國人...
但外國人只會認定你係中國人....
響歐美國家,人地一般只識得Chinese,唔識得乜野Hongkongese,Taiwanese...

引用:
原帖由 大細所吹 於 2019-4-26 04:20 AM 發表
無知講女!佢自己咁樣講美國人表面會讚賞妳!背後就會son of the HK bitch !

很多華人在美國出生,因為係黃皮膚黑頭髮,一遇到有白人攪事時,你自己話I am an American !白人會說: Fxxk you Chino Chick !
或 Get the fxxk up get back your Ching Na ! ...
這時候妳還說 I am a HK ese ?有用嗎?哈!

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-4-26 03:56 AM 發表

賓妹張身分證一樣有的

賓賓都做中國人?
乜身份証有寫乜野國藉既咩?
乜賓賓有權拎特區護照??

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]