• 瀏覽: 69,018
  • 回覆: 1,072
  • 追帖: 4
+31
引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-4-26 07:30 AM 發表

共和國稱革命先行者,民國稱國父,隨你點叫。
革命先行者等於唔愛國?
你不如問下中國政府先

冇所謂了
佢話來自火星都得!
但自己國藉,出世紙請寫上外太空,不是香港

引用:
原帖由 垃圾草油 於 2019-4-26 01:42 AM 發表
問題係佢既身分證同特區護照寫住中華人民共和國香港特別行政區
掩耳盜鈴,自己聽唔到以為無人聽到?鈴始終都會響
有冇聽民建聯最近提案,海外醫生包括大陸醫生,大陸係海外。

以臭名昭著的方式審查互聯網,並囚禁異見人士

指美國嘅「棱鏡計劃」同「關塔那摩監獄」?

可以唔回來的。

引用:
原帖由 垃圾草油 於 2019-4-26 01:42 AM 發表
問題係佢既身分證同特區護照寫住中華人民共和國香港特別行政區
掩耳盜鈴,自己聽唔到以為無人聽到?鈴始終都會響
講咁多都冇用,解釋只是比人更加覺得妳自覺身有屎,在外國人眼裏,妳都只被視為china bitch, 唔會分香港,台灣或中國的

我覺得如果同人講我來自香港冇乜問題,講來自中國香港更加冇問題。即係等如內地學生同人講我來自北京、上海一樣。

引用:
原帖由 家中清涼的盡頭 於 2019-4-26 03:09 AM 發表

愛國係咩野泥架?食得架柒頭
叛國係咩野泥架?食得架柒頭

引用:
原帖由 賢豬 於 2019-4-26 02:24 AM 發表
來自香港即係攞中國香港身分證嗱,佢唔係中國人咪取消中國香港身分證囉,講就天下無敵,做就無能為力正垃圾
個人意見何必上綱上線。

引用:
原帖由 電梯滴滴浴缸 於 2019-4-26 07:50 AM 發表

你不如問下中國政府先
中國政府幾時講革命先行者唔愛國?

講一大堆廢話,都係想講我係香港人高級D啫

引用:
原帖由 自在放下 於 2019-4-26 07:54 AM 發表

講咁多都冇用,解釋只是比人更加覺得妳自覺身有屎,在外國人眼裏,妳都只被視為china bitch, 唔會分香港,台灣或中國的
同意,它們只是自小圍住養的動物,已知是幼兒園開始

她要清楚明白香港的歷史背景,自古以來根本是中國的領土,因鴉片戰爭香港島被割讓給英國,跟着到九龍半島,最後租借新界範圍至1997.那些不承認自己是中國人的垃圾,是自欺欺人,愚昧無知的行為!

咁我話我來自九龍不是香港都一樣啫

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]