• 瀏覽: 5,266
  • 回覆: 72
世界大部份國家都經歷過封建
都革過命,都會有貧富懸殊
都會有示威,清場,打人,坐監
香港其實只係好小兒科

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-4-25 10:37 AM 發表
香港其實只係好小兒科
肯講返啲人話?
因此你也該支持狗男女加刑, 才能顯出牠們係做大事

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-4-25 11:13 AM 發表

肯講返啲人話?
因此你也該支持狗男女加刑, 才能顯出牠們係做大事
我支持警員執法時冇需要情況下濫用私刑被重罰

滅九族的罪,才判那麼輕,生在了一好時代,算他們行運。

佔倫運動都好小事
英國佬一個禮拜都忍不到
拉了超過1000人
去同倫敦市長講
叫佢停止打壓集會自由

引用:
原帖由 超能量 於 2019-4-25 12:23 PM 發表
陳淑莊說自己的腦出了問題,要做手術。在此之前,邵家臻說自己糖尿上眼,還刻意對外發佈消息。這些議員選舉時龍精虎猛,面臨判刑就百病纏身。一眾被告,沒有一個有承擔。香港就是這樣,只有政客,沒有政治家。他們搞政治就如玩「煮飯仔」,吃時開開心心,影相放上facebook,吃完拍拍屁股走人,連埋單也想別人代勞。若然跟他們去搞革命,真是死得人多。

毛澤東在《湖南農民運動的考察報告》一文中,有一段很有名的說話, ...
咁人哋病係假的嗎?
戴耀庭陳健民又係咩病?
點解香港充滿咁多西論?

引用:
原帖由 超能量 於 2019-4-25 12:23 PM 發表
陳淑莊說自己的腦出了問題,要做手術。在此之前,邵家臻說自己糖尿上眼,還刻意對外發佈消息。這些議員選舉時龍精虎猛,面臨判刑就百病纏身。一眾被告,沒有一個有承擔。香港就是這樣,只有政客,沒有政治家。他們搞政治就如玩「煮飯仔」,吃時開開心心,影相放上facebook,吃完拍拍屁股走人,連埋單也想別人代勞。若然跟他們去搞革命,真是死得人多。

毛澤東在《湖南農民運動的考察報告》一文中,有一段很有名的說話, ...
咁人哋病係假的嗎?
戴耀庭陳健民又係咩病?
點解香港充滿咁多西論?

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-4-25 10:37 AM 發表
香港其實只係好小兒科
坐監係生命經歷。
樓主唔好錯過。
記得跟家人分享。

引用:
原帖由 yc0688 於 2019-4-25 01:37 PM 發表
滅九族的罪,才判那麼輕,生在了一好時代,算他們行運。
咩滅9族罪?
都唔知你up乜
中華民族同世界大部份國家一樣
革命推翻封建架喇

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-4-25 01:52 PM 發表

咩滅9族罪?
都唔知你up乜
中華民族同世界大部份國家一樣
革命推翻封建架喇
造反要滅九族你沒聽說過?無知。

引用:
原帖由 chkhl 於 2019-4-25 01:38 PM 發表
佔倫運動都好小事
英國佬一個禮拜都忍不到
拉了超過1000人
去同倫敦市長講
叫佢停止打壓集會自由

https://pbs.twimg.com/media/D4rg ... =jpg&name=small ...
內政大臣賈偉德譴責示威者無權違反法例,影響他人生活,要求警方採取強硬立場應對。但警方指可以採取的行動有限,因為示威者並無使用暴力,質疑拘捕示威者無助解決問題。

倫敦警局廳助理總監表示:「有大批示威者希望表達意見,我們面對的問題是,拘捕越多人,就有更多人加入示威。」

示威周一爆發起至今,共有逾500人被捕,其中10人被起訴。示威者指行動將持續至本月29日。

http://news.tvb.com/world/5cb956bde60383e925e27933

睇吓人警總講咩先啦 
人哋拉係因為示威者行使暴力破壞
唔係你香港咁一班嘍囉異口同聲叫人暴徒就開槍呀

引用:
原帖由 breadstick 於 2019-4-25 01:42 PM 發表

坐監係生命經歷。
樓主唔好錯過。
記得跟家人分享。
韓國仔真係好多坐過監喎 
防暴警察出棍出催淚彈係平常

但人哋示威係掟汽油彈jump side kick咕喎

引用:
原帖由 yc0688 於 2019-4-25 01:57 PM 發表

造反要滅九族你沒聽說過?無知。
呀古忍可唔可以借個月光寶盒嚟玩吓?
定純粹睇唔到我寫中華民族革命推翻封建?
你哋成日同殖民地比都夠7啦~竟然同清朝比?

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-4-25 02:05 PM 發表

韓國仔真係好多坐過監喎 
防暴警察出棍出催淚彈係平常

但人哋示威係掟汽油彈jump side kick咕喎
你講下美國警察,我好鐘意佢地

外國媒體講他們和平示威被捕喎

Thousands of activists have been unleashing strategic disorder in London over the past nine days to draw attention to the accelerating climate crisis. In costume and in tents, they’ve barricaded roads and bridges at major city landmarks, with more than 1,000 peacefully submitting to arrest.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]