• 瀏覽: 60,835
  • 回覆: 383
  • 追帖: 2
投訴唔到人地冇左份工,咁你就全身生癌 🖕🏻

佢未算經典,90年代有次我行sogo,路過嬰兒部見有一對鬼夫婦要求退嬰兒學行車,買咗4年,學行嗰識行識走企定定跟住父母投訴緊。

個老母以為個仔永遠得10歲呢世都唔會大個

引用:
原帖由 refugee 於 2019-4-25 07:33 AM 發表
港人去到邊都被視為過街老鼠就係咁解
但問題好多港人自我感覺良好,覺得自己高人一等呢

引用:
原帖由 oaoairoe 於 2019-4-25 07:33 AM 發表
真定假㗎,我堅唔信有人會咁做。
有!大L把、我之前係某名店做見唔少!一個2千幾蚊銀包用咗10年,要求要換個新全家一齊黎嘈...

鞋買左二年先換,太不合理,我估消委會都吾受理。

咁撚扑街?叫佢去死啦。

我要{真換鞋}一族,

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2019-4-25 06:32 AM 發表
網上發文,分享一位港媽曾拿著一對已購買2年的鞋子回店舖要求換貨的經歷,在換貨失敗後,更掦言投訴該名經理令他「份工都無埋」。

正式麻煩的香港人🤣🤣🤣🤣

新聞來源連結:

http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1486492/ ...
On 9婆

引用:
原帖由 你聞西 於 2019-4-25 07:26 AM 發表
香港而家出現左好多賤西
正確D講,香港沒有審批權,近十幾年比好多賤西賤9移居香港。

真正港人,在港出生,長期受到公主級禮預,

點解今次唔得!

引用:
原帖由 oaoairoe 於 2019-4-25 07:33 AM 發表
真定假㗎,我堅唔信有人會咁做。
我都成日覺得近呢一兩年經常有一些極之不合理的事嚟抵毀我們香港人, 我成日覺得就算你是藍絲黃絲親中反中新移民和本土都不希望香港衰落的,現在經常有一些人經常都說香港已經衰落或希望香港衰落,更甚的有一些人希望香港變返一個漁港的人,我相信這些人都一定不會是香港人😏😏😏😏😏
世上沒有比愛國心更方便更容易販賣的東西😏😏😏😏😏

引用:
原帖由 超級大戶25仔 於 2019-4-25 07:18 AM 發表
又係新移民...香港玩完
新乜撚野移民呀?
標題已經寫撚港媽啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]