• 瀏覽: 2,025
  • 回覆: 49
  • 追帖: 1
毒果創作「送中」一詞如獲至寶

哦,即係而家冇審查?係西環辦失職喎,唔怪得俾國師唱老共走漏眼,幫佢出本繩幫輪,好得戚咁。

多膠魚,叫肥佬黎開番間存書美國嘅頂死佢囉。。。

引用:
原帖由 josonlai 於 2019-4-23 12:08 AM 發表
多膠魚,叫肥佬黎開番間存書美國嘅頂死佢囉。。。
唔駛咁麻煩,香港印,香港存倉,就根本無「送中」的問題!
連小弟一個讀緊幼稚園的姪仔都可以即時提出解決方法,咁多大人個腦袋裝曬草?

引用:
原帖由 Hung196108 於 2019-4-23 01:08 AM 發表

連小弟一個讀緊幼稚園的姪仔都可以即時提出解決方法,咁多大人個腦袋裝曬草?
要威嘛,麻煩少少唔怕喇。。

咁驚,咪唔好幫襯聯合囉。
引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-4-22 11:57 PM 發表
【本報訊】由中聯辦控制、壟斷本港近八成書籍市場的聯合出版集團決定將書籍發行倉庫搬回內地,並交由內地子公司負責。日後所有書籍若要交聯合集團發行,都須將書運返內地存倉,變相規定香港書籍須「送中」交內地審查。書商擔心港書送中嚴重威脅本港出版自由,而且政治風險及成本大增,令本港獨立出版社難以生存。

https://static.appledaily.hk/images/apple-photos/vide ...

咪就係,幼稚園學生都識。
不過唔作到咁,「平果妓者毒天使」即時會失業。
引用:
原帖由 Hung196108 於 2019-4-23 01:08 AM 發表

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-4-23 05:37 AM 發表
咁驚,咪唔好幫襯聯合囉。
聯合,三聯,商務早排先被媒體報道過話同中資有關係.....毒果乜依家先知咩?
犯聞本身都唔知呢件事?咁知道既話仲同佢地做生意做乜??

有啲人,就係⋯⋯呢邊反佢,果邊幫襯⋯⋯就係咁賤格。
引用:
原帖由 巴巴先生 於 2019-4-23 06:30 AM 發表

聯合,三聯,商務早排先被媒體報道過話同中資有關係.....毒果乜依家先知咩?
犯聞本身都唔知呢件事?咁知道既話仲同佢地做生意做乜??

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-4-23 12:14 AM 發表

係喎,有得諗; 美國出版,港人爭住搶購~
真係喎!
復活節假屋企人返大陸要送禮, 上面啲人話買花旗參, 不過記住個參合上面要有技美國旗,如果唔係就當係本地貨唔好睇喎!

只佔八成 仲有兩成

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]