• 瀏覽: 58,831
  • 回覆: 553
  • 追帖: 6
+16
錦田公路昨午(21日)發生電單車奪命車禍,意外發生一刻剛巧有閉路電視拍下,從片段所見,當時一名鐵騎士駕駛電單車尾隨一部七人車,期間七人車擬右轉時,鐵騎士收掣不及,撞向七人車,以致拋飛往對面線墮地重傷。意外後,姓馮(41歲)鐵騎士經送院搶救後不治。

據馮的兄長在今日(22日)接受東網記者訪問時表示,胞弟阿聰熱愛駕駛,曾於04年在內地電單車比賽中奪獎。由於胞弟婚後育有兩名年幼子女,加上是家中唯一經濟支柱,故曾勸他「唔好開快車」。對於網上流傳,胞弟出事前是被警車追截,馮兄表示如果屬實,警方便不應該,因為警方可以根據車牌「實拉到人」。馮兄續稱,胞弟在內河碼頭工作,月薪約兩萬港元,由於月租已花去逾7千港元,故弟婦頓失依靠,希望能獲房署盡快安排入住公屋。

個死者阿哥講嘢都低能,應該叫你大佬乖乖地程喺度俾警察查咁唔會撞死,仲要厄返間公屋

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190422/bkn-20190422124409798-0422_00822_001.html

比賽奪獎,馬路奪命,開咁快,反應快極都唔夠啲失暈魚亂轉線快

恭喜晒呢件馬路炸彈,慶幸無其他無辜市民受傷

結咗婚生咗兩個年幼子女, 仲去玩命, 錦田公路很多村民出入橫過馬路, 呢條友早死早著, 唔好害人.
架七人車轉彎時只睇對面線冇車, 估唔到條友會撞上來.

引用:
原帖由 kaisang 於 2019-4-22 02:07 PM 發表
錦田公路昨午(21日)發生電單車奪命車禍,意外發生一刻剛巧有閉路電視拍下,從片段所見,當時一名鐵騎士駕駛電單車尾隨一部七人車,期間七人車擬右轉時,鐵騎士收掣不及,撞向七人車,以致拋飛往對面線墮地重傷。意外後,姓馮(41歲)鐵騎士經送院搶救後不治。

據馮的兄長在今日(22日)接受東網記者訪問時表示,胞弟阿聰熱愛駕駛,曾於04年在內地電單車比賽中奪獎。由於胞弟婚後育有兩名年幼子女,加上是家中唯一經 ...
佢阿哥
真的無話可說
責任是他人的

得個兩皮多收入 仲要玩車

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-4-22 02:50 PM 發表
結咗婚生咗兩個年幼子女, 仲去玩命, 錦田公路很多村民出入橫過馬路, 呢條友早死早著, 唔好害人.
架七人車轉彎時只睇對面線冇車, 估唔到條友會撞上來. ...
好爸爸!

引用:
原帖由 wk221ab 於 2019-4-22 03:05 PM 發表

佢阿哥
真的無話可說
責任是他人的

得個兩皮多收入 仲要玩車
架戰車好型, 要十幾皮嘢.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 22-4-2019 02:50 PM 發表
架七人車轉彎時只睇對面線冇車, 估唔到條友會撞上來. ...
段片睇到架七人車轉彎時速度好慢,係架電單車唔收油直衝,自取滅亡 ... RIP

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 22-4-2019 03:07 PM 發表

架戰車好型, 要十幾皮嘢.
十二萬,夠交年半租

引用:
原帖由 ntydad 於 22-4-2019 03:05 PM 發表

好爸爸!
俾呢d飛車黨撞死的市民卻無辜辜

引用:
原帖由 cwbguy 於 2019-4-22 03:15 PM 發表

十二萬,夠交年半租
計錯數喎.

老婆記得賠錢比7人車

rip
佢大佬又想砌警察!?

引用:
原帖由 belady 於 2019-4-22 03:31 PM 發表
rip
佢大佬又想砌警察!?
就算係追佢咁又點可以亂咁撞,所以講得啱啲黃狗冇人性冇良知

又多個女人出來賣身

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]