• 瀏覽: 25,339
  • 回覆: 294
  • 追帖: 1
+4
看了鼻酸..小妹妹一路好走。
曾先生感謝您,功德無量🙏 X 2
引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2019-4-22 07:49 AM 發表
再冰冷的工作,都會熱心人不求回報地付出。近日台灣一名醫院禮儀師分享了一次送別一名4歲女童的經歷,他送女童到安靈室後,不但為她上香及奉上熱茶,更買來麥當勞兒童餐給她。其後女童的父母見狀,不禁當場痛哭,坦言家境不好,「現在才讓你吃到,我們對不起你」,場面心酸。

https://cdn.hk01.com/media/images/2705330/org/8c084f83427e972fb3d714eb ...

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2019-4-22 07:49 AM 發表
再冰冷的工作,都會熱心人不求回報地付出。近日台灣一名醫院禮儀師分享了一次送別一名4歲女童的經歷,他送女童到安靈室後,不但為她上香及奉上熱茶,更買來麥當勞兒童餐給她。其後女童的父母見狀,不禁當場痛哭,坦言家境不好,「現在才讓你吃到,我們對不起你」,場面心酸。

https://cdn.hk01.com/media/image ... f83427e972fb3d714eb ...
初選時出呢啲新聞信三成好啦…
身為禮儀司如果會咁無口德將先人嘅憾事唱出街,我諗佢做唔到好耐就bye bye…
選舉還選舉,借死過橋呢邊真係要小心小心…

引用:
原帖由 down135 於 2019-4-22 08:11 AM 發表

身為禮儀司如果會咁無口德將先人嘅憾事唱出街,我諗佢做唔到好耐就bye bye…
選舉還選舉,借死過橋呢邊真係要小心小心… ...
點呀,好怕民進黨會輸嗎?

願女童安息

小妹妹,一路好走

引用:

https://cdn.hk01.com/media/images/2705330/org/8c084f83427e972fb3d714eb ...
民主當飯食

引用:
原帖由 down135 於 2019-4-22 08:11 AM 發表

這新聞你不信,
咁台灣經濟好差你又信不信?
有無去台灣旅行?
去過都感覺到那份不正常的靜,係簫條個種靜,
如果人吾使吃飯,吾使生活,清靜真不錯的。

哩D煽情新聞台灣多的是!

人間有情

Rip,,死者為大,,但都要講,呢d就系爛菜口中既為了民主,哭著要飯, 政棍只識呃蠢人

Rip

引用:

佢哋用小朋友過身抽水做政治工具既人人格低賤等比天收。

RIP.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]