• 瀏覽: 25,376
  • 回覆: 294
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 c.down 於 2019-4-22 09:17 AM 發表

想帶老人家去台灣行下, 佢劈頭一句說話,「仲落後過廣州深圳,同30年前大陸一樣,有咩好睇?」
Ⅹ 2

有冇咁誇張 ... 

引用:
原帖由 lmichael 於 2019-4-22 08:42 AM 發表

哦? 點解台灣人均收入高大陸咁多? 那大陸豈不好多兒童食唔起麥記?
RIP
綠蛆話大陸人窮到連茶葉蛋都食唔起,所以大陸人食唔起麥當勞係正常的!

呢個世界邊處冇窮人!大陸共賊制度下窮人何常億億萬萬!又吾見樓主找習總晦氣?
一個人死咗仲要比樓主呢D人用來過政治橋!小心死無全屍!

唔一定窮先唔食,M 記咁無益,我仔 4 歲我都無俾佢食過~

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2019-4-22 07:49 AM 發表
再冰冷的工作,都會熱心人不求回報地付出。近日台灣一名醫院禮儀師分享了一次送別一名4歲女童的經歷,他送女童到安靈室後,不但為她上香及奉上熱茶,更買來麥當勞兒童餐給她。其後女童的父母見狀,不禁當場痛哭,坦言家境不好,「現在才讓你吃到,我們對不起你」,場面心酸。

https://cdn.hk01.com/media/images/2705330/org/8c084f83427e972fb3d714eb ...
仍有人話菜英文做得好噃。

希望孫中山/老蔣喺下面好好照顧佢啦~ 台灣經濟真係越來越差…

引用:
原帖由 down135 於 2019-4-22 08:11 AM 發表

初選時出呢啲新聞信三成好啦…
身為禮儀司如果會咁無口德將先人嘅憾事唱出街,我諗佢做唔到好耐就bye bye…
選舉還選舉,借死過橋呢邊真係要小心小心… ...
咪撚在唔適當既時侯噏埋啲廢話,唔該。

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2019-4-22 07:49 AM 發表
再冰冷的工作,都會熱心人不求回報地付出。近日台灣一名醫院禮儀師分享了一次送別一名4歲女童的經歷,他送女童到安靈室後,不但為她上香及奉上熱茶,更買來麥當勞兒童餐給她。其後女童的父母見狀,不禁當場痛哭,坦言家境不好,「現在才讓你吃到,我們對不起你」,場面心酸。

https://cdn.hk01.com/media/images/2705330/org/8c084f83427e972fb3d714eb ...
民主可以當飯食

安息!

嘜台灣依家真係咁差環境架 ???

80年代當年係亞洲四小龍之一啵.
流星花園年代, d打壞學生揸名貴
法拉利返學既喔.

真係唔多信, 今時今日會搞成咁既田地.

蔡英文政府下的台灣,人民過得幾咁苦你知唔知?

傑青嚮往台灣小店,不吃麥當勞

世界係向前走,估唔到台灣可以向後

引用:

該文好快被蔡英文政府封掉的一定要唱好,不準唱衰

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]