• 瀏覽: 22,013
  • 回覆: 469
  • 追帖: 1
+5
唔止台灣,而家連英國,美國,加拿大,歐盟都表示對修例表示擔心,任何人只要身在香港,就有機會毛啦啦被引渡去大陸受到不公平審訊,既然逃犯條例咁唔受歡迎,應該一早撒消啦,如果條例無問題,就唔會有人提出司法覆核啦

我 promise 你地以後唔再搞事,大家做返好朋友,OK?
荒謬, 就算係加拿大! 轉機都會被人引渡去美國,話 犯了美國自己定下的法例!你又吾講?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 西門町 於 2019-4-22 07:11 AM 發表
唔止台灣,而家連英國,美國,加拿大,歐盟都表示對修例表示擔心,任何人只要身在香港,就有機會毛啦啦被引渡去大陸受到不公平審訊,既然逃犯條例咁唔受歡迎,應該一早撒消啦,如果條例無問題,就唔會有人提出司法覆核啦 ...
點解西方用引導你又唔講﹗?
遠既唔講,就以最近的加拿大用引渡法捉孟晚周,你又點睇﹗?

引用:
原帖由 hinfan 於 2019-4-22 07:26 AM 發表
荒謬, 就算係加拿大! 轉機都會被人引渡去美國,話 犯了美國自己定下的法例!你又吾講?
因為美國有民主人權,司法制度完善囉,美國只是依法辦事,並無問題

引用:
原帖由 賭神無敵 於 2019-4-22 07:30 AM 發表

美國政府依法辦事,合情合理合法,,相信大部份香港人都會認同

引用:
原帖由 disclaimer88 於 2019-4-22 07:33 AM 發表

咁的犯逃去英美加囉。
香港根本無逃犯,引乜野渡呢,有嘅都係大陸非法入境者,送返去大灣區就得

引用:
原帖由 西門町 於 2019-4-22 07:33 AM 發表

因為美國有民主人權,司法制度完善囉,美國只是依法辦事,並無問題
very funny haha

引用:
原帖由 西門町 於 2019-4-22 07:11 AM 發表
唔止台灣,而家連英國,美國,加拿大,歐盟都表示對修例表示擔心,任何人只要身在香港,就有機會毛啦啦被引渡去大陸受到不公平審訊,既然逃犯條例咁唔受歡迎,應該一早撒消啦,如果條例無問題,就唔會有人提出司法覆核啦 ...
收到大劉幾多呀?🤭🤭🤭

引用:
原帖由 賭神無敵 於 2019-4-22 07:30 AM 發表

樓主為大劉發聲的,你要明白受人錢財,要盡量幫人消災的😉😉😉🤭🤭🤭

一句咁簡單, 身有屎咪怕囉

引用:
原帖由 西門町 於 2019-4-22 07:35 AM 發表

美國政府依法辦事,合情合理合法,,相信大部份香港人都會認同
咁你點解唔俾機會香港亦依法辦理,合情合理呢﹗?
依家香港許多事情有法不依,是否只是大國大陸的問題,還是背後總有一些西方的壓力呢﹗?
你太天真,把西方想得太美了。
如果你講西方咁講法,點解佢地會助紂為虐,佢地講人權,點解其他地方的人民就不得講人權,你睇下伊拉克被西方聯軍入侵,傷害幾多無辜平民,佢地有講法咩﹗?
話你知啦﹗依個世界只講實力,你無實力,就無係度阻止地球轉﹗又別的唔講,你睇下老美,係度蝦蝦霸霸﹗佢幾時將其他各國人民放係眼裏﹗?細路,學下野啦﹗依個世界係講實力架﹗合情合理,你有權,你掌控言論,那你所做的甚麼傷天害理的事都可以講成:合情合埋,白既可以講成黑,黑的亦可以講成白。唔信,你把幾十年來,你所信的西方民主國家所作為細仔思考下啦﹗尤其係過個號稱世界警察,你睇下,世界各地的戰禍,邊一場無佢份啦﹗

罪犯當然巧驚驚

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]