• 瀏覽: 2,886
  • 回覆: 43
+4
【新增支聯會回應】閉館3年的「六四紀念館」,原定4月26日於新址旺角藝旺商業大廈10樓重新開幕,惟未開幕已一波三折,月初先被人潛入大肆破壞,再受自稱「市民代表」批評展館令閒雜人等進入大廈範圍,今日更有約20名聲稱是「自發組織」的市民在六四紀念館會址下示威,指紀念館裝修期間涉違規改建,又認...

8964那日零晨不是一般治安鎮壓

要是,那共產黨怕什麼其他人提起,因為那是做得好呀?!?!

被騙足三十年的,不是香港人,係大陸人呀!!!

新聞來源連結:

https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20190421/59513532

大陸人係生係死, 係點樣死, 關香港人撚事咩!!!

大陸人被騙三十年,以為作反會被鎮壓,所以乖乖三十年。

天安門母親大媽團今年要在維園跳脫衣舞紀念30周年, 普天同慶.

好想用坦克車輾過呢班踩場人士,反正佢地都認為做法恰當!

食盡 30 年政治籌款

籌咁多,有幾多俾咗佢哋口中嘅受害者同佢哋家屬呀???
引用:
原帖由 東方轉貼員 於 2019-4-21 08:04 PM 發表
【新增支聯會回應】閉館3年的「六四紀念館」,原定4月26日於新址旺角藝旺商業大廈10樓重新開幕,惟未開幕已一波三折,月初先被人潛入大肆破壞,再受自稱「市民代表」批評展館令閒雜人等進入大廈範圍,今日更有約20名聲稱是「自發組織」的市民在六四紀念館會址下示威,指紀念館裝修期間涉違規改建,又認...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/vdo/201 ...

你咁講就唔啱啦,「籌款」係 64 好重要嘅一環。
引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-4-21 08:08 PM 發表

其實,人地只係想搞吓話題方便籌款,何必處處相逼呢?

引用:
原帖由 swbc 於 2019-4-22 07:29 AM 發表
好想用坦克車輾過呢班踩場人士,反正佢地都認為做法恰當!
你從邊條片, 邊張相睇到坦克車有輾過班示威者,
甚至有被輾過既屍體呢?
從美媒坦克人果張看圖作文?

從柴玲口中?

其實我都好想用坦克車輾過果班佔中狗,
因為我真係認為做法恰當哦

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-4-21 08:08 PM 發表
泛民重來無關心中國人,64得一個主旨,籌款。

既然咁恰當點解又唔見國內教科書歌頌此事?幾時幫平亂死去既解放軍戰士立碑歌頌下?

平時就王蟲, 就來6月就變中國人同胞, 過左6月變返王蟲

引用:
原帖由 pompas 於 2019-4-22 09:19 AM 發表
既然咁恰當點解又唔見國內教科書歌頌此事?幾時幫平亂死去既解放軍戰士立碑歌頌下?
比美國CIA 策反呢d  咁醜既事放落教科書?

有無睇早日小陰蒂國點對北愛新芬黨人士??開槍殺!
還有北愛新芬黨要獨立,小陰蒂國出動軍人開槍鎮壓,
現年65歲的格里·亞當斯曾是愛爾蘭共和軍的主要領導人之一。作為當時北愛最大的準軍事組織,共和軍主張脫離英國,與愛爾蘭統一,並藉此名義製造多起暴力衝突事件。1972年12月,單身母親瓊·麥康維爾在位於北愛首府貝爾法斯特的家中遭多名愛爾蘭共和軍綁架,下落不明。直到2003年8月,其屍體才在愛爾蘭一處海灘被人發現。1999年,愛爾蘭共和軍承認他們謀殺並秘密埋葬了一批被認為是英國政府派來的告密者,麥康維爾是其中之一。警方在調查中,藉助美國波士頓學院的一些歷史錄音,其中一名北愛共和軍重要成員指出,受害者麥康維爾的命運掌握在亞當斯和當時的愛爾蘭共和軍領導人艾弗貝爾手裏,前者要求對麥康維爾的死保守秘密,而後者主張將其屍體公之於眾,以警告那些替英國政府辦事的人。4月30日,英國北愛警方以涉嫌綁架和謀殺的罪名拘留了亞當斯。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]