• 瀏覽: 17,891
  • 回覆: 284
+10
引用:
原帖由 螢姬 於 2019-4-21 02:51 PM 發表
唔知台灣啲網軍會點會呢?

不過,我諗一講事實,又會俾人黑名單。

1450成班像狗蚤,飛出來咬。

引用:
原帖由 sammyauyeung 於 2019-4-21 03:08 PM 發表
本土泛民黃屍咪一樣
班PK只認同美帝霸權肆虐, 終日夢想做亡國奴, 寧啃狗糧渡日!

說出個重點來

支持

商人總統

引用:
原帖由 DeepWeb 於 2019-4-21 01:45 PM 發表
郭台銘:民進黨的民主是貧窮的假民主

鴻海董事長郭台銘日前宣布投入國民黨2020總統初選,引發連鎖政治效應,他今(21)天上午再度透過臉書表達心境,郭台銘說,民進黨的民主,就是一路衝向戰爭與貧窮的假民主。他強調,參加國民黨初選,就是要把大家從民進黨的假民主中帶出來,「讓政治為經濟服務」,讓大家不再被意識型態綁架,重新為中華民國帶來和平繁榮,「我就是那個做實事的人」。

https://s. ...
割台予陸,名留青史

美國亦唔想台灣太好呀,太好就唔一定要依靠美國。所以半生不死就係最好狀態,美國可以繼續無形之手引導台灣大方向,又可以賣軍備收保護費。空心菜上台咁耐都冇表現,今次好大機會國民黨贏,到時大陸一定在經濟上送大禮。同大陸保持距離但又唔抗拒,唔會引起民眾不滿,又可以攞著數。咁先可以在美國與大陸之間左右逢源。印度同大陸唔啱牙,所以就可以喺美國身上攞著數。

引用:
原帖由 fooddrink 於 2019-4-21 02:55 PM 發表
對於老百姓而言,是的

但是對於民賤黨來說,他們一點都不貧窮,看看最近一大堆酬庸人士就知道,要選對顏色,馬上可以攀龍附鳳

例如,要一個65歲銀行董事因為年紀大早點退休,而派另一個65歲自己人接任 ...
講出事實台灣邊個上台一尻樣,自己人做晒油水位

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2019-4-21 02:56 PM 發表
郭先生追擊蔡女士,爆發精彩口水戰
郭生腦筋轉數快

在小圈子民主下誰上枱都使民眾更窮
唯一選擇窮快啲還是窮慢啲
有興趣想睇下這位郭生
是否有能力帶台灣走出這小圈子民主

郭生當選,令台灣和平比以前生活更好,就是真民主了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]